söndag2 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Bakslag för Lidl i Svedala – där kedjan velat öppna sedan 2016

Publicerad: 14 november 2022, 13:11

Etableringen i skånska Svedala har stött på problem. Foto: Linus Pettersson

Efter kommunpolitikernas ja till en ny detaljplan såg det ljust ut för Lidls butiksetablering. Men nu har fastighetsägaren överklagat planen.

Ämnen i artikeln:

Lidl

Monika Nilsson Lysell

monika.nilsson@bonniernews.se


I Svedala laddar Coop syd för att öppna en ny Stora Coop under första halvåret 2023. På andra sidan vägen har Lidl länge arbetat för en butiksetablering. Men arbetet har kantats av problem. 

Efter att en ny detaljplan, med plats för en 2000 kvadratmeter stor Lidl, godkändes i september såg det ut att gå framåt för etableringen. Men nu visar det sig att fastighetsägaren själv överklagat detaljplanen till mark- och miljödomstolen. Det skriver Skånska Dagbladet.  

Fastighetsägaren vill att detaljplanen upphävs, men förklarar inte varför. Mark- och miljödomstolen har gett fastighetsägaren till den 7 december på sig att komplettera överklagandet. 

– På vilka grunder detaljplanen överklagas vet jag egentligen inte. Vi har i många år varit överens via avtal som signerats av oss och fastighetsägaren. Jag antar att det är ett sätt att fördröja processen ytterligare, säger Petra Wahlström, projektledare på Lidl, till Skånska Dagbladet. 

LÄS OCKSÅ: Lidls arga brev pausade politikerna: ”Det blir något absurt” 

 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev