Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Både optiker och bageri – här är nya detaljerna om Costcos första varuhus i Sverige

Publicerad: 13 maj 2022, 06:45

Costco säljer dagligvaror i bulk, och kunderna måste vara medlemmar för att komma in i butiken. Här är bilder från Kalifornien.

Foto: Pontus Edman

Öppningsdagen för Costcos första butik i Sverige kommer allt närmare, och nu börjar arbetet med att fylla den nybyggda lokalen i Arninge med innehåll. ”Ett mycket speciellt projekt som skall genomföras på rekordtid” enligt Niklas Virving på Arcona.

Ämnen i artikeln:

Costco

Monika Nilsson Lysell

monika.nilsson@bonniernews.se


På senhösten 2022 tar den amerikanska kedjan Costco sitt första steg in på den svenska detaljhandelsmarknaden. Den 14 000 kvadratmeter stora nybyggda butikslokalen i handelsområdet Arninge står klar, och ska nu hyresgästanpassas av Veidekke-bolaget Arcona.

– Det är med stor spänning och stolthet vi nu etablerar oss i Stockholm, säger Derek Waddington, bygg- och anläggningschef på Costco Storbritannien, i ett pressmeddelande.

Den svenska butiken kommer att innehålla bageri, kött och chark, och kafeteria, men även optiker, hörcenter och apotek.

Enligt Arcona är projektet tidspressat, och bolaget började därför säkra material med långa leveranstider redan innan kontraktet med Costco var påskrivet.

– Vi är mycket glada över att nu komma i gång med byggarbetet på plats. Arcona har visat stort engagemang och gott samarbete i inledningsfasen av projektet, säger Derek Waddington.

Läs mer: City gross om konkurrensen från Costco: ”Vi får väl se”

Läs också: Costcos Sverigechef: ”Vi tittar även på Göteborg och Malmö”

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev