lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Ännu en Ica Supermarket börjar med obemannat: ”Sveriges största To-Go-butik”

Publicerad: 24 april 2023, 12:11

Lars-Håkan Olofsson är handlare för Ica Supermarket Kopparhallen i Koppberg. Butiken blir den till ytan största inom Ica som öppnar obemannat delar av dygnet.

Foto: Andreas Hylthen

Ekeby i Bergslagen har saknat livsmedelsbutik i nio år. Nu kan Ekebyborna handla lokalt igen genom Icas obemannade koncept. Snart öppnar även Sveriges största Ica-To-Go-butik i Kopparberg.


Ellen Larsson

ellen.larsson@bonniernews.se


I helgen öppnade Örebro läns första obemannande Ica To Go i Ekeby. Sedan tidigare har de obemannade konceptet 24 Food och Lifvs etablerat sig i länet.

LÄS OCKSÅ: Kartläggning: Här är Sveriges 128 obemannade butiker och hybrider – antalet kan snart fördubblas

Men nu är det premiär för Ica på orten Ekeby, som helt saknar livsmedelsbutik sedan nio år tillbaka. Butikschef för den obemannande enheten blir Edvin Danielsson.

– Det finns ju orter nästan helt utan service som behöver en butik och jag tänkte att det här skulle kunna funka för oss, säger han till lokaltidningen Nerikes Allehanda.

Det är Ica Nära Profilen i Kumla som kommer att driva och serva den obemannade enheten i Ekeby. Om en månad är det dags för nästa Ica-To-Go-butik i länet. Då blir Ica Supermarket Koppparhallen i Ljusnarsberg en dygnet runt öppen butik så kallad hybridbutik, som delvis är obemannad. Det är den första Ica Supermarket-butiken som rullar ut obemannat.

– Då kommer vi att vara Sveriges största ToGo-butik. Det är roligt att få testa det här i ett litet större format, säger Liam Olofsson som är tillförordnad butikschef i Kopparhallen.

Hittills är det Icas minsta format Nära som öppnat upp för dygnet-runt-öppet. Idag finns 45 obemannade butiker inom Ica och ytterligare 150 butiker står redo att ansluta sig till konceptet. Ica Supermarket Kopparhallen blir första Supermarket-butiken som öppnar dygnet runt.

LÄS OCKSÅ: Axfood fortsatt avvaktande till obemannat: ”Många utmaningar”

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev