Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Etablering

Ägarbyte på Tempo Hedemora – syskonpar tar över: ”Gått spikrakt uppåt”

Publicerad: 29 juli 2022, 09:20

Foto: Tempo Blentarp

Hasse Johansson startade Tempo-butiken i Hedemora för tre år sedan. Nu säljer han vidare butiken. ”Det har varit en fantastisk ära att få starta en ny butik”, säger han till Södra Dalarnes Tidning.


Ämnen i artikeln:

Tempo

Shazia Ihsan blir ny ägare av Tempo-butiken i Hedemora. Hon och hennes bror tar över butiken efter Hasse Johansson, som startade den för tre år sedan och väljer att sälja nu.

Hasse Johansson har dock inte riktigt klippt banden till butiken, i tisdags stod han och packade upp varor som vanligt medan den nya ägaren Shazia Ihsan satt i kassan.

Han menar att han slutar på grund av sin privata situation, och att han framöver kommer ha lite kortare restid till jobbet.

– Jag ska försöka att vara lite mer med mina barn och jag har en annan butik i Gävle som jag ska jobba i, säger han till Södra Dalarnes Tidning.

Även om hans första tid som butiksägare blev lite omtumlande på grund av coronapandemin, kunde butiken snabbt återhämta sig från det försäljningstappet.

– Det repade sig ganska snabbt. Totalt sett har jag varit jättenöjd med försälj­ningen och den har gått spikrakt uppåt. Jag hoppas att den blir bra även i fort­sättningen, uppger han för Södra Darlarnes Tidning.

 

 

Loke Westberg

Reporter

loke.westberg@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Tempo

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev