Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Butiksinspiration

Willys tar ned skylten – uppmaningen om kläder på görs om efter all uppståndelse

Publicerad: 9 juli 2021, 10:08

Willys i Falkenberg har fått stor uppmärksamhet för sin skylt utanför butiken som uppmanar kunderna att vara ordentligt klädda när de handlar. OBS! Bilden är en genrebild.

Foto: Press

Butikerna uppmaning till kunderna att klä på sig innan de handlar har fått spridning långt utanför Falkenberg. ”Helt galet har det varit”, säger Ralf Möller, butikschef för Willys.


Ämnen i artikeln:

Willys

Tidigare i veckan berättade Dagligvarunytt om matbutiker i Falkenberg som uppmanar kunderna att ta på sig kläder när de handlar, många kommer direkt från stranden.  

Tilltaget har fått spridning, långt utanför Falkenberg. 

– Jag såg ett inlägg där vi hade fått 5 000 gillamarkeringar. Det verkar som att 99 procent är positiva till det. Jag såg även att det fanns enkäter där man kunde tycka till, säger Ralf Möller till Hallands Nyheter. 

Helt galet är de ord han själv väljer för att beskriva situationen. 

– Jag är helt nedringd nu. Det blev väldigt mycket uppståndelse av en inte så stor grej tycker vi. Hittills är det sex olika press som vill göra reportage, bland annat SVT och TV4, säger han till tidningen. 

På grund av all uppståndelse har Willys valt att plocka ned skylten. 

– Skylten ska omredigeras. Det stod att man skulle vara fullt påklädd och det kan tolkas på många sätt. Det är hårfint vad man skriver och inte skriver. Skylten ska tolkas som att vi menar att man ska ha kläder på sig och inte gå i badkläder eller barfota, säger Ralf Möller. 

Han säger till Hallands Nyheter att butiken inte haft några jättestora problem med halvnakna kunder men att den valde att sätta upp skylten efter att flera kunder visat missnöje med att andra handlar i badkläder eller barfota. 

– Det var inte vår tanke att det skulle bli en så stor grej, men det är väl ingen som har missat det nu. 

Tidningen har också varit i kontakt med Ica Supermarket Skrea Strand vilka att upp en liknande skylt. Butiken vill inte ge några ytterligare kommentarer utan känner sig färdiga med ämnet. 

LÄS MER: De vill inte se halvnakna kunder i sina butiker: ”Kommer in i bara badbyxor” 

Daniel Norman

Reporter

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Willys

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News