Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag02.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Butiksinspiration

Sveriges Radios strikta regler stoppar ”Ica-Stig” från Mellofesten

Publicerad: 9 Februari 2021, 11:45

Björn ”Ica-Stig” Kjellman portas som kommentator för Melodifestivalen i Sveriges Radio. Detta för att programmet ”sammanfaller alldeles för tätt med årets förmodligen starkaste lanseringskampanj”.


Ämnen i artikeln:

Ica Gruppen

Sveriges Radio och Sveriges Television har strikta regler kring marknadsföring och vad medverkande artister och programledare får syssla med i form av kommersiella aktiviteter vid sidan av sina uppdrag för Public Service.

När Björn Kjellman tackade ja till att bli den nya Ica-Stig i Icas reklam-såpa innebar det att hans uppdrag, sedan 20 år, som kommentator för Melodifestivalens sändning i radion avslutades.

Enligt programansvariga Katarina Svanevik ”sammanfaller uppdraget alldeles för tätt med årets förmodligen starkaste lanseringskampanj”.

– Vi har kommit fram till att Björn Kjellman inte kommer att vara med som expertkommentator i finalprogrammet, säger Katarina Svanevik till Aftonbladet.

Det var den 31 januari som valet av nya handlarparet i Ica-såpan offentliggjordes och Suzanne Reuter och Björn Kjellman presenterades som syskonparet Ica-Stina och Ica-Stig.

Susan Berzelius

Utrikesredaktör, reporter

susan.berzelius@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Ica Gruppen

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.