Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Butiksinspiration

Stand-up, trerätters och gästartist – Ica-handlarens jubileumsgrepp lockade 125

Publicerad: 7 september 2022, 12:13

Handlaren Magnus Käck bjöd på jubileumsfest för de som jobbat i butiken. Här vid Restaurang Mynchen i Stockholm.

Foto: Joakim Hall

Ica-handlaren bjöd i princip alla som jobbat i den tio år gamla butiken på fest i helgen. Jubileumsgreppet samlade 125 personer för trerätters och underhållning: ”Jäkligt kul”, säger Magnus Käck.


Ämnen i artikeln:

Ica Nära

Ica Nära Järvastaden i Sundbyberg utanför Stockholm firar tio år i år och handlaren Magnus Käck bjöd därför i princip alla som arbetat i butiken på fest i helgen.

Och uppslutningen blev stor – 125 av drygt 150 inbjudna gästerna dök upp. 

– Klädkoden var kavaj, men även tonåringarna hade klätt upp sig i kostym och flera tog egna initiativ som att ta en partybuss eller limousine till festlokalen. Det är jäkligt kul att ordna detta för alla som bidragit till butikens framgång – och att de gick in för det med sådan energi, säger handlaren Magnus Käck till Dagligvarunytt. 

Handlaren hade abonnerat restaurang Mynchen på Södermalm i Stockholm för en fin trerättersmiddag och hyrt in liveband, gästartist och ståuppkomiker. 

– Det krävs lite planering för att genomföra en sådan här grej. Men att vi fick skjuta på firandet från februari till augusti på grund av pandemiläget gjorde det ännu roligare nu när det väl blev av, säger han. 

Det är inte första gången Ica-handlaren tar initiativ för sina anställda – eller sina stamkunder. 

LÄS OCKSÅ: Ica-handlarens jubel – tar med 76 stamkunder på het match: ”Vill bjuda på något extra”  

För Magnus Käck handlar det om att skapa sammanhållning – och lojalitet – i det bostadsområde som han verkar i. Men att anställa en stor andel ungdomar i butiken kommer med ett särskilt ansvar, menar han. 

– Jag tror att vi är unikt stora i Sverige när det gäller andelen unga som jobbar i butiken. Att butiken ligger bostadsnära i ett område med många familjer är en förklaring till att det blivit så. Jag är otroligt stolt över att få vara med den här resan som butiken gjort och att få följa ungdomarna som växt med sina roller, säger han. 

Han konstaterar att Järvastaden ligger i ett förhållandevis lugnt läge som gör att en stor andel unga medarbetare också fungerar i praktiken.

– Ungdomar växer av att få ta ansvar tidigt och att alla ungdomar här känner någon som jobbar i butiken skapar en trygghet i området. För mig som handlare kräver det ett engagerat och närvarande ledarskap. Men att många av mina heltidsanställda började här som ungdomar är belöning nog för det engagemanget, säger han. 

Butiken har omkring 70 medarbetare i dag, varav några har jobbat i butiken sedan starten. 

LÄS OCKSÅ: Ica Nära Järvastaden skänker matchbiljetter till ukrainska medborgare: ”Ligger varmt om hjärtat” 

Ellen Larsson

Reporter

ellen.larsson@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Ica Nära

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev