torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Butiksinspiration

Skärgårdsbutikerna tog en dans mot trängseln: ”En rolig aktivitet och ett viktigt budskap”

Publicerad: 7 april 2021, 12:07

Full fart under inspelningen av dansutmaningen på Ica Nära Stavsnäs och Ica Nära på Djurö. Tobias Karlsson leder butikslagen. Foto: Ica Djurö

När påsken och sommaren närmar sig väntar en anstormning av kunder till skärgårdsbutikerna. Hur säkra att kunderna håller avstånd? Två Ica-butiker kom på en egen lösning - en dansutmaning!

Ämnen i artikeln:

Ica NäraCorona

SB


Ica Nära i Stavsnäs och Ica Nära på närbelägna Djurö i Stockholms skärgård drivs av bröderna Peter och Jörgen Frej. För dessa butiker ligger högsäsongen runt hörnet och de funderade på hur de skulle kunna göra något extra för att förhindra att det blir trängsel i butikerna.

– Vi kläckte idén att göra den kända dansutmaningen ”Jerusalema challenge” men på vårt eget sätt, berättar Jörgen Frej.

– Vi ville kombinera en rolig aktivitet med ett allvarligt och viktigt budskap - handla med hänsyn!

Bröderna kontaktade en event-byrå som engagerade den kände dansläraren och Let’s Dance-medverkanden Tobias Karlsson som instruktör och huvudrollsinnehavare i filmen.

– Vi övade en lördag och spelade in i båda butikerna dagen efter. Ett 25-tal medarbetare ställde upp, säger Jörgen Frej.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Det blev många skratt under repetitioner och inspelning och efter klipparbetet har filmen setts över 26 000 gånger på Youtube.

– Men budskapet är det viktigaste: ”Handla ensam, håll avstånd, håll ut”.

Så hur har budskapet tagits emot?
– Alla har väl inte uppfattat uppmaningarna i filmen men påskhandeln funkade fint, också tack vare våra elektroniska räknare, vi hade aldrig någon riktig trängsel. Nu kör vi vidare med filmen och hoppas att alla kunder som besöker oss i sommar fortsätter att respektera rekommendationerna, säger Jörgen Frej.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev