Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag02.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Butiksinspiration

Semmelfest i butikerna – långt innan fettisdagen: ”Har sålt slut på dem alla dagar”

Publicerad: 26 Januari 2021, 09:29

Foto: Gustaf Olsson

Tre veckor återstår till fettisdagen 16 februari. Men svenskarna har redan ätit massor av semlor. ”Det kan bli rekord den här säsongen”, säger butikschef Monica Jörgensen på Hemköp.


Fettisdagen betyder fet tisdag och är en av de mest firade matdagarna då det äts miljontals semlor i nästan varje svenskt hem.

Men semmelsäsongen har varit igång länge.

Och efterfrågan på bakverken är extremt stor.

– Vi började med semlor andra veckan i januari och har fantastiskt god försäljning. Många kunder säger att de vill unna sig något extra gott hemma under pandemin, säger Monica Jörgensen på Hemköp Södra Backa i Borlänge till Dagligvarunytt.

Coop Sundborn utanför Falun är också inne på tredje veckan med semlor och upplever ett stort sug hos de boende på orten.

– Redan första dagen med semlor var det många som fick upp ögonen och handlade. Vi säljer semlor med mandelmassa och vanilj från en lokal leverantör och det är extra uppskattat, säger butikschefen Julia Wallin till Dagligvarunytt.

Ica Nära Ge-Ma Livs i Köpingebro i Ystads kommun upplever samma omfattande intresse som Hemköp i Borlänge och Coop i Sundborn.

– Försäljningen går väldigt bra i vår butik. Vi började med semlor 11 januari och har sålt slut på dem alla dagar. Vi köper färdiga bullar från ett bageri och gör sedan i ordning grädden och mandelmassan själva, säger handlaren Peter Nilsson till Dagligvarunytt. 

Thomas Ohlén

Reporter

thomas.ohlen@bonniernews.se

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.