Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Butiksinspiration

Porttelefon underlättar utlämning av matkassar: ”Minskar trängseln”

Publicerad: 8 februari 2021, 08:32

Foto: Susan Berzelius

När näthandeln på Ica Supermarket Sabbatsberg tog fart för några år sedan ville butiken underlätta för kunderna som hämtar sina order. För att minska medarbetarnas spring och effektivisera arbetet blev lösningen en - porttelefon.


Ämnen i artikeln:

Ica Supermarket

Trots att Ica Supermarket Sabbatsberg är en stor citybutik på 1 800 kvadratmeter vill man självklart begränsa trängseln och effektivisera för personalen.

– Långt innan pandemin var ett faktum installerade vi en porttelefon precis innanför entrén, säger butikschef Youseif Ghebregiorgis.

– När en kund vill hämta sin onlinebeställning utan att gå in i butiken ringer hen på porttelefonen, får tala med någon av oss i personalen och uppge sitt namn. Sen kommer medarbetaren helt enkelt ut med beställningen. Snabbt, effektivt och vi minskar trängseln vilket ju är extra viktigt i dessa dagar.

Butiken i Vasastaden i Stockholm har mycket utlämning av såväl färdiga matkassar som kundernas egna beställningar. Särskilt på måndagar kan det bli många kunder som hämtar order.

– Vi har installerat en likadan porttelefon vid pantmaskinerna så att kunden kan få direktkontakt med oss om något krånglar, säger Youseif Ghebregiorgis.

– Lösningen är vår egen idé och vi är jättenöjda med den.

Sedan pandemins utbrott för snart ett år sedan har butiken haft kameror som håller koll på antalet kunder i butiken.

– Vi har successivt minskat antalet kunder som får vara inne samtidigt. Från 570 (enligt brandmyndigheten) till 200 och nu 138. På fredagar och lördagar har vi väktare på plats för att hålla extra koll.

Ica Supermarket Sabbatsberg

Handlare: Garth Dupree.

Omsättning, netto: 180 miljoner kronor

Säljyta: 1 800 kvadratmeter.

Antal medarbetare: 80.

Antal kassor: 13, varav 6 manuella.

Öppettider: 7-23 alla dagar.

 

Susan Berzelius

Utrikesredaktör, reporter

susan.berzelius@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Ica Supermarket

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News