onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Butiksinspiration

Nala har blivit butikens egen välmåendekonsult: ”Får även stressade kollegor att koppla av”

Publicerad: 15 februari 2023, 13:06

Hannes Persson, butikschef och husse, tillsammans med golden retrievern Nala.

Foto: Privat

Ica Supermarket i skånska Osby har fått ett extra tillskott i personalgruppen de senaste månaderna. Hunden Nala har blivit något av en välmåendekonsult bland butiksmedarbetarna.

Ämnen i artikeln:

Arbetsmiljö

SB


Det är butikschefen Hannes Persson som är Nalas husse och han berättar att Nala, som är en blandning av en labrador och en golden retriever, får hålla till i kontorsdelen av butiken när hon följer med Hannes till jobbet.

– Vi kollade alla regler kring hundar i butik och fick klartecken att ha henne i källaren. När kollegorna har rast hälsar hon på de som så vill och hon får alla att må riktigt bra, särskilt om man haft en dålig dag på jobbet.

Hur reagerade dina kollegor i butiken?
– De flesta är mycket positiva och älskar att vila en stund där Nala är. Hon hälsar glatt på alla som vill vara med henne och lärde sig snabbt vilka som faktiskt inte är så hundkära. Jag kallar henne för en ”välmåendekonsult” eftersom det får även stressade kollegor att få lugn och koppla av.

Ni har fått mycket uppmärksamhet i media – vad säger kunderna?
– De flesta tycker att det är kul att vi har en extra ”medarbetare” och Nala har till och med fått sitt porträtt upphängt bland alla butiksmedarbetares ute i butiken.

När Hannes Persson kör ut varor till kunder får Nala ofta följa med. Då kan det bli en extra promenad i skogen.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev