Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag25.02.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Butiksinspiration

Kärlekspimpat till max – så firas Alla hjärtans dag i matbutikerna

Publicerad: 12 Februari 2021, 08:21

Johan Andersson på Cajsa Warg i Stockholm visar upp Alla hjärtans dag-exponeringar.

Foto: Maria Bratt

På söndag är det Alla hjärtans dag, en köpfest i kärlekens tecken som doftar rosor och smakar choklad. ”Det är en jättestor happening för oss”, säger Johan Andersson, butikschef på Cajsa Warg.


Ämnen i artikeln:

Coop

Hos matbutiken Cajsa Warg i Vasastan i Stockholm är Alla hjärtans dag en av årets höjdpunkter.

– Vi dukar butik och skyltfönster fulla med choklad och blommor men mest satsar vi på vår alla hjärtans dags trerätters meny som man beställer och hämtar här i butiken, säger butikschefen Johan Andersson.

Nu i år består den av en hummersoppa med pilgrimsmussla till förrätt; följt av lammytterfilé med tryfferad lammskysås, potatisgratäng med getost och rosmarin samt rostade flower sprouts (rosettkål, reds anm) till varmrätt.

– Sedan avslutar vi med en kokosgrädde-pannacotta med passionstäcke till dessert – det brukar vara väldigt populärt.

Kika in på Cajsa Wargs Alla hjärtans dag-exponering

Bild 1/3  

Foto: Maria Bratt

På Stora Coop i Visby på Gotland har butikschefen Marcus Wahlgren tillsammans med sina medarbetare kärlekspimpat butiken till max.

– Eftersom vi inte kan krama våra kunder i år så satsar vi på annat. Ugnen kommer gå varm där vi bakar gotländska vaniljhjärtan till superpris hela dagen. Vi har även kört tävlingar på sociala medier där kunderna kan vinna härliga brickor och gotländska hjärtan av lammull, säger han.

Hos nya stormarknaden Bazaar Food Market i Malmö är alla avdelningar redo inför söndag, enligt handlaren Richard Bengtsson.

– Det första kunderna möter när de kommer in i butiken är vackra rosor i buntar, Valentin-kort och chokladhjärtan och andra chokladkartonger. Från vårt eget bageri erbjuder vi tårtor eller bakelser med hjärtan, liksom baklava och andra godsaker från olika delar av världen som garanterat får alla hjärtan att smälta, säger han.

Men alla firar inte lika mycket som vanligt, detta på grund av corona och för att begränsa smittspridningen.

– Alla hjärtans dag är normalt sett en ganska stor högtid i den här butiken men på grund av pandemin har vi valt att inte göra några kärleksaktiviteter nu i år. Givetvis erbjuder vi möjligheten att köpa blommor och chokladaskar men egentligen inte så mycket mer än så, säger Alma Draganovic, handlare på Ica Supermarket i Hjällbo.

Agneta Renmark

Reporter

agneta.renmark@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Coop

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.