Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Butiksinspiration

Innovativa grepp minskar butikens svinn i alla led

Publicerad: 13 Oktober 2020, 09:22

Konceptet ”Resurskocken” minskar svinnet på Ica Kvantum Clemenstorget i Lund.

Foto: Pontus Edman

Lund. Under parollen ”Resurskocken” räddar kockarna på Ica Clemenstorget i Lund tonvis med mat som annars hade blivit svinn. Kreativitet är framgångsreceptet. ”Det gör vårt jobb så roligt”, säger kökschef Lotta Westerlund.


Ämnen i artikeln:

MatsvinnSortimentIca Kvantum

Att minimera svinnet är en av dagligvaruhandelns stora knäckfrågor. Genom konceptet Resurskocken har Ica Kvantum Clemenstorget i Lund som mål att minska det så mycket det bara går.

Vill du läsa vidare?

Starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Tidning direkt i brevlådan, 39 nr per år
Aktuell överblick, fördjupning och insyn i svensk och utländsk dagligvaruhandel.

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 795 kr ex. moms (ord. pris 3 495 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material och vår tidning. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.