onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Butiksinspiration

Ica Maxi stängde restaurangen - och öppnade minibutik i stället

Publicerad: 6 april 2021, 11:15

Ica Maxi i Skellefteå har invigt en utbyggd förbutik med ett urval av de vanligaste bas- och kioskvarorna, kallad Minimaxi. Foto: Patrik Nilsson

Anpassningar och förändringar. Det har varit ledorden för många dagligvarubutiker under det gångna året. För Ica Maxi i Skellefteå innebar det bland annat att stänga restaurangen - men öppna en ny butik i butiken.

Ämnen i artikeln:

Ica MaxiCorona

SB


För att minska risken för smittspridning i stormarknaden stängde Ica Maxi i Skellefteå redan förra året sin restaurang. Den ytan har nu byggts om till en butik där närmare 100 av de vanligaste artiklarna säljs.

– Vi vill göra det snabbt och enkelt för våra kunder att dels kompletteringshandla dels köpa exempelvis en lunch eller annan färdigmat för takeaway, säger Patrik Nilsson, butikschef på Ica Maxi.

Butiken i butiken har man döpt till Minimaxi och invigningen skedde förra måndagen.

– Alla kylar är inte riktigt på plats men många kunder har varit både nyfikna och handlat i Minimaxi.

Som så många andra dagligvarubutiker har Ica Maxi haft en kraftig ökning av online-handeln och där ser Patrik Nilsson ytterligare en möjlighet för kunder som missat att beställa mjölk, bröd eller andra basvaror att snabbt kunna komplettera sin order.

– Även om restaurangen är borta finns det fortfarande möjlighet att ta en kopp kaffe eller äta en lunch eller sallad från salladsbaren, på vår övervåning, säger Patrik Nilsson.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev