Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Butiksinspiration

Ica Maxi stängde restaurangen - och öppnade minibutik i stället

Publicerad: 6 april 2021, 11:15

Ica Maxi i Skellefteå har invigt en utbyggd förbutik med ett urval av de vanligaste bas- och kioskvarorna, kallad Minimaxi.

Foto: Patrik Nilsson

Anpassningar och förändringar. Det har varit ledorden för många dagligvarubutiker under det gångna året. För Ica Maxi i Skellefteå innebar det bland annat att stänga restaurangen - men öppna en ny butik i butiken.


Ämnen i artikeln:

Ica MaxiCorona

För att minska risken för smittspridning i stormarknaden stängde Ica Maxi i Skellefteå redan förra året sin restaurang. Den ytan har nu byggts om till en butik där närmare 100 av de vanligaste artiklarna säljs.

– Vi vill göra det snabbt och enkelt för våra kunder att dels kompletteringshandla dels köpa exempelvis en lunch eller annan färdigmat för takeaway, säger Patrik Nilsson, butikschef på Ica Maxi.

Butiken i butiken har man döpt till Minimaxi och invigningen skedde förra måndagen.

– Alla kylar är inte riktigt på plats men många kunder har varit både nyfikna och handlat i Minimaxi.

Som så många andra dagligvarubutiker har Ica Maxi haft en kraftig ökning av online-handeln och där ser Patrik Nilsson ytterligare en möjlighet för kunder som missat att beställa mjölk, bröd eller andra basvaror att snabbt kunna komplettera sin order.

– Även om restaurangen är borta finns det fortfarande möjlighet att ta en kopp kaffe eller äta en lunch eller sallad från salladsbaren, på vår övervåning, säger Patrik Nilsson.

Susan Berzelius

Utrikesredaktör, reporter

susan.berzelius@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Ica MaxiCorona

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News