lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Butiksinspiration

Ica-handlarens jubel – tar med 76 stamkunder på het match: ”Vill bjuda på något extra”

Publicerad: 23 juni 2022, 04:26

Magnus Käck driver Ica Nära Järvastaden i Sundbyberg och tillbringar gärna fritiden på läktarna när AIK spelar. På söndag morgon tar han med 76 av sina stamkunder på bussresa till Degerfors. Foto: Joakim Hall

AIK Fotboll har allsvensk bortamatch i Degerfors på söndag. Då hyr Ica-handlaren en buss – och tar med 76 stamkunder. ”Jag vill gärna bjuda på något extra”, säger Magnus Käck.

Ämnen i artikeln:

Ica Nära

Thomas Ohlén

thomas.ohlen@bonniernews.se


Många butiker samarbetar med bland annat lokala idrottsklubbar på olika nivåer men ägaren till Ica Nära Järvastaden i Sundbyberg utanför Stockholm har ett engagemang utöver det vanliga.

På söndag morgon åker 76 stamkunder från butiken till Degerfors – för att stötta AIK.

Ica Nära Järvastaden firade tio år i början av 2022 och fortsätter att växa snabbt.

– Jag har i flera år pratat om att vi vill göra en egen bortaresa med våra stamkunder och deras familjer eftersom fotboll är bäst på plats. Nu har jag hyrt en dubbeldäckare i samarbete med en av AIK Fotboll partner. Intresset är stort och platserna i bussen tog slut snabbt, säger Magnus Käck till Dagligvarunytt entusiastiskt om resan till Degerfors där de svartgula sektionerna på klassiska Stora Valla är slutsålda sedan länge.

Tre timmar innan kick blir det lunch i Degerfors.

– Jag har alltid ambitionen att göra något extra för mina kunder och det här är en av många aktiviteter för att knyta dem närmare butiken.

Tidigare den här säsongen var Ica Nära Järvastaden matchvärd på en av AIK Fotbolls hemmamatcher på nationalarenan Friends Arena i Solna.

Foto: Joakim Hall

Samarbeten finns även med AIK Hockey och lokala klubben Ursvik IK och dess blomstrande ungdomsverksamhet i expansiva Järvastaden.

– Jag har nyligen köpt tio säsongskort till ungdomar för att ge dem chansen att gå på AIK Hockey. Det är jätteviktigt för mig som Ica-handlare att ta samhällsansvar, säger Magnus Käck.

Dagligvarunytt har tidigare berättat att Magnus Käck var först med att köpa det livstidskort på Friends Arena som AIK Fotboll introducerade 2018.

Priset: 189 100 kronor (AIK bildades på Biblioteksgatan i Stockholm år 1891).

LÄS OCKSÅ: Ica-handlarens kampanj – mot polisens regler: ”De förstör svensk fotboll” 

– Jag ser nästan alla AIK-matcher i fotboll på plats hemma och borta. AIK har betytt så mycket för mig sedan intresset föddes som tonåring.

Ger partnerskapen med bland annat AIK-klubbarna fler kunder?
– Ja, det tror jag och AIK som klubb handlar mycket i min butik. Men det är klart att djurgårdare och hammarbyare kanske väljer någon annan butik, säger Magnus Käck med ett skratt och tillägger att fotboll skapar mycket känslor oavsett vilket lag man håller på.

Ica Nära Järvastaden öppnades 15 februari 2012 och hade alltså tioårsjubileum tidigare i år.

Senaste tillgängliga bokslutet visar att bolaget omsatte drygt 84 miljoner kronor (netto)

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev