fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Butiksinspiration

Ica-butikens Facebookinlägg väckte reaktioner – nationellt

Publicerad: 30 augusti 2023, 11:24

Foto: Martin Rosengren

Ica-butikens påminnelse om 18-åsgräns i snabbkassan har vållat debatt – nationellt. ”Det roliga är att man är mer kränkt över det här i Borås och Höör än vad man är i Söderhamn”, säger handlaren Anders Waller.

Ämnen i artikeln:

Ica Supermarket

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Inför skolstart la Ica Supermarket Alen i Söderhamn upp ett inlägg på Facebook med en påminnelse om att 18-årsgräns råder i snabbkassorna.

Inlägget har har blivit viralt, rapporterar Expressen, och har väckt känslor långt utanför Söderhamn.

– Onsdag-torsdag var allt som vanligt, åtta, nio stycken som gillade inlägget och nån kommentar om att det var bra. Men sen, på fredagen var det någon som skrev något, och sen blev det som en dominoeffekt – där den ena kommentaren var mer korkad än den andra, säger Anders Waller till tidningen.

Vanligtvis brukar butikens inlägg på Facebook få 3 000-4 000 visningar samt en och annan kommentar, berättar han vidare. Här handlar det om helt andra siffror.

– Jag tror att det är 1,1 miljoner som har sett inlägget nu, och vad jag förstår finns det ungefär 5,5 miljoner Facebookanvändare i Sverige. Så ungefär en femtedel har då sett min lilla affärs inlägg.

Ungefär hälften av kommentarerna har varit positiva, hälften negativa. Anders Waller har försökt svara på dem i den mån han haft möjlighet.

– Jag triggade kanske i gång det med att svara med lite syrliga, kommentarer med glimten i ögat. Söderhamn är ganska litet, så jag känner igen de flesta som handlar här. Så jag kunde se att det inte var mina kunder som kommenterade. Hade de här reaktionerna kommit från Söderhamnare hade jag kanske inte svarat på samma sätt. Men det är sällan nån från Borås handlar i Söderhamn.

I efterhand har han fått beröm för sitt agerande.

– Det har varit lite roligt. ”Anders for president”, och vete gudarna vad de skrivit, säger han till Expressen.

Hur det kommer sig att Facebook-inlägget väckt sådan reaktioner kan han inte svara på.

– Det är inte som att vi är först med att ha åldersgräns i snabbkassan. Det existerar på många ställen. Det blir liksom besvärligt när ungdomar kommer in i klunga, och så blir det kontroll och så står det några kompisar bredvid som man ser att de skickar över varorna till. 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev