Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Butiksinspiration

Ica-butiken satsar mångmiljonbelopp: ”Väldigt stor investering”

Publicerad: 11 november 2021, 12:10

”Ett så här stort ingrepp gör vi inte så ofta”, säger handlaren Peter Danielsson.

Foto: Helena Tell

Nya kassor, rymligare förbutik och en ny entré. Ica Maxi i Köping har under tre år investerat totalt 18 miljoner kronor för att uppgradera och fräscha upp butiken. Nu är allt klart.


Ämnen i artikeln:

Ica Maxi

Ica Maxi har har i den senaste delen av renoveringen installerat en helt ny kassalinje med bland annat självskanningskassor. Förbutiken har byggts om och byggts ut, bland annat har pakethanteringen fått tredubblade ytor, skriver Bärgslagsbladet.

- Vi vill förmedla ett lite lugnare intryck både för kunderna och för personalen. För att göra det har vi bland annat ersatt de lite klarare färgtonerna med mer dova och också tagit fram en skönare belysning, säger Viktoria Miftari, butikschef för livsmedel.

På den så kallade ”skrytväggen” listar Ica Maxi alla de samarbeten som butiken har med olika föreningar och organisationer i närområdet.

Ica-handlare Peter Danielsson beskriver satsningen som ”väldigt stor”.

– En sådan du gör kanske vart tionde år. Vi behöver ju anpassa oss och justera saker hela tiden, men så här stora ingrepp blir det inte jätteofta, säger Peter Danielsson till Bärgslagsbladet.

Totalt uppgår investeringarna i butiken under de senaste tre åren till 18 miljoner kronor. Butiken omsatte 321 miljoner kronor senaste verksamhetsår.

 

Susan Berzelius

Utrikesredaktör, reporter

susan.berzelius@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Ica Maxi

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.