Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Butiksinspiration

Ica-butiken förbjuder ungdomar att köpa ägg: ”De ska ätas upp i stället för att kastas”

Publicerad: 4 november 2021, 12:58

Under förra veckan och den här får ungdomar inte köpa ägg hos Ica Supermarket i Stenungsund.

Foto: Getty Images

Ica Supermarket i Stenungsund nekar ungdomsgäng att köpa ägg under höstlovet. ”Vi misstänker att syftet är att kasta äggen mot fönster och husfasader”, säger mejeriansvarig i butiken.


Ämnen i artikeln:

Ica Supermarket

Inför halloween förra helgen och nu under höstlovet nekas ungdomar i gäng under 18 år att köpa ägg hos Ica Supermarket i Stenungsund. 

Det rapporterar ST-tidningen. 

– Det är inte så att vi generellt nekar någon under 18 år att köpa ägg, men kommer de in ett gäng på, låt säga fyra 16-åringar, kommer vi att neka dem om vi misstänker att syftet med inköpet är att kasta äggen mot fönster och husfasader, säger mejeriansvarig Nathalie Johansson till tidningen. 

Förbudet trädde i kraft förra veckan och gäller även under denna. 

– Vi tog beslutet redan förra året då både vi själva blev utsatta för äggkastning mot fönstren till vårt lunchrum och fick höra av flera närboende i området att de också var drabbade, berättar Nathalie Johansson. 

Hittills i år har butiken emellertid inte behövt neka någon att köpa ägg. 

– Men vi har också ett annat problem, nämligen att man plockar enstaka ägg ur förpackningarna och smugglar med sig ut. Så vi anställda kommer därför också ha extra uppsikt över våra ägg på mejeriavdelningen den kommande veckan.

Nathalie Johansson säger till ST-tidningen att beslutet möts med förståelse från kunderna. 

– Personligen tycker jag väl också att en del unga borde ägna sig åt vettigare saker på höstlovet än att ställa till med förtret för andra. Sedan månar jag förstås om ”mina” ägg som livsmedel och vill att det äts upp i stället för att kastas bort helt i onödan.

Daniel Norman

Reporter

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Ica Supermarket

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.