Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Butiksinspiration

Här får handlaren pris: ”Självklart att ge möjligheter”

Publicerad: 30 november 2021, 11:15

Ica Kvantum i Sollefteå och dess handlare, Ulf Schön i mitten, har nyligen fått ta emot Visa vägen-priset Årets eldsjäl vid en gala.

Foto: Ica Kvantum

Han ser förmågor i stället för hinder. Ica-handlare Ulf Schön fick nyligen ta emot Visa vägen-priset Årets eldsjäl för sitt arbete med att få människor med funktionsnedsättning i arbete.


Ämnen i artikeln:

Ica Kvantum

Ulf Schön, handlare på Ica Kvantum i Sollefteå, tog i förra veckan emot nationella Visa vägen-priset Årets eldsjäl vid en ceremoni i Stockholm. Priset delas ut av Samhall till personer som ”går i bräschen för personer med funktionsnedsättning och bryter deras utanförskap på arbetsmarknaden”.

Under många år har Ulf Schön och hans butikslag utvecklat samarbetet med Samhall och har för närvarande fem medarbetare bland de 55 anställda som har olika former av funktionsnedsättning.

– Det är så självklart för oss alla i butiken att ge glädje och möjligheter till människor som annars så lätt hamnar utanför arbetsmarknaden och gemenskapen som man får på en arbetsplats, säger Ulf Schön.

Anställningen börjat alltid med en praktikperiod så att båda parter får känna sig för.

– Det är en trygghet för den funktionsnedsatta personen att hen inom ett år alltid kan gå tillbaka till Samhall om det inte skulle fungera på arbetsplatsen.

Vid galan fick Ulf Schön ta emot blommor, diplom och en statyett. 

– Jag har alltid arbetat med och för människor med funktionsnedsättningar. Priset går till hela butikslaget. Och vi ska fira med våra kunder den 10 december, säger Ulf Schön.

Susan Berzelius

redaktionen@dagligvarunytt.se

Ämnen i artikeln:

Ica Kvantum

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev