Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Butiksinspiration

Här blir Coop obemannad – efter stängning: ”Smart sätt att öka vår tillgänglighet”

Publicerad: 21 april 2021, 06:08

Coop-butiken i Unnaryd i Halland blir obemannad.

Nu tar Coop nästa steg i sin satsning på obemannat. Det är butiken i Unnaryd i Halland som utökar öppettiderna, och tar emot kunder även när personal inte är på plats.


Ämnen i artikeln:

Obemannat

LÄS MER: Obemannade butiker vinner mark – jättarna bevakar den växande trenden 

– För någon månad sedan öppnade vi vår första helt obemannade butik i Gävle.  Vi har tagit lärdom av den och tar nu nästa steg i en befintlig butik, där vi erbjuder utökade öppettider utan bemanning. Det finns många kunder ute i landet som vill kunna handla utanför ordinarie öppettider, och nu har Coop kunskapen för att ta butikskonceptet vidare och skapa ett ännu starkare kunderbjudande till våra medlemmar och kunder, säger Stina Thorgerzon som är chef för erbjudande och format hos Coop. 

Från och med i dag bli Coop-butiken i Unnaryd i Halland, som drivs av Mellersta Nissadalens Konsumentförening, delvis obemannad. 

– Det här är ett smart sätt att öka vår tillgänglighet och höja servicenivån ytterligare till våra medlemmar och kunder. Nu kan vi erbjuda en butik som har ett prisvärt och brett sortiment fler timmar per dygn, vilket kommer underlätta vardagen för de som handlar i vår butik, säger föreningens vd Mikael Hellström i en kommentar. 

Satsningen innebär att butiken är öppen 16 timmar per dygn alla dagar i veckan mot i dag tio på vardagar, fem på lördagar och tre på söndagar. 

När personalen inte är på plats tar kunderna sig in i butiken och handlar via Coops app Scan & Pay. 

LÄS MER: Dygnet runt-öppet har gett rejält tillskott för glesbygdsbutiken 

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Obemannat

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev