fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Butiksinspiration

Här är Sveriges hjärtligaste butik: ”Dubblar omsättningen jämfört med en vanlig dag”

Publicerad: 14 februari 2023, 07:48

Här är hela gänget i delin som kryddar maten med extra mycket kärlek.

Foto: Agneta Renmark

Kärleken flödar över när Tempo i Kareby firar Alla hjärtans dag med blommor, bakelser och tapastallrik för två. ”För oss är detta en av årets bästa säljdagar”, säger handlaren Camilla Gillholm.

Ämnen i artikeln:

Tempo

AR


Röda flugor och rödmålade läppar. På Alla hjärtans dag är det inte bara butiken som är pimpad med kärlekens färg och attribut utan även medarbetarna.

– För oss är det en av årets allra mysigaste högtider. Vi gillar att göra kunderna glada och att bjuda på oss själva, säger butikschefen Malinda Bergsten medan hon travar upp ytterligare ett par hjärtformade chokladaskar i ett kreativt exponeringsbygge av allt från Alla hjärtans dag-kort, godispåsar, gulliga mjukisdjur till ostar och jordgubbar i hjärtformade emballage.

Och detta är bara början av ett kundvarv som går helt i kärlekens tecken med blombuketter och röda rosor inslagna i cellofan, färdiga presentpåsar med geléhjärtan och trisslotter, samt ett eget soundtrack av kärlekssånger från egensnickrad Spotify-lista.

LÄS OCKSÅ: Stor lista – här är Tempos starka bokslut: ”Tagit hand om alla nya kunder”

Marie Lönn, som jobbar i delin, brinner för kundmöten.

Foto: Agneta Renmark

Delidisken, som är butikens eget hjärta, frestar med hjärtformade räkmackor liksom bakelser och desserter där rosa och röda hjärtan finns i form av både marsipan och choklad. Dessutom erbjuder man en läcker Alla hjärtans dag-tallrik med tapas, potatissallad och marinerat kött, liksom en antipasti-tallrik ”med en extra touch av kärlek”.

– Eftersom Alla hjärtans dag infaller på en vanlig tisdag i år har de flesta fullt upp med jobb. Vi tänker att våra kunder vill mysa och fira med något gott på kvällen som de kan trolla fram snabbt och enkelt, säger Camilla Gillholm, och berättar att det brukar vara ovanligt många män i alla åldrar som kommer in och handlar just den här dagen.

– Mitt intryck är att de inte alltid har planerat så där jättemycket och därför är oerhört tacksamma över att hitta allt de behöver här hos oss.

LÄS OCKSÅ: Här är butiken där alla älskar julen: ”Bygger vårt varumärke”

Bild 1/9  Snabbmat i form av ”kärlekstallrik för två” preppas i delin.

Foto: Agneta Renmark

Att butiken är extra mycket fylld av kärlek just i dag syns även på sociala medier, vilket lockar kunder långt utanför närområdet. Det gör i sin tur 14 februari till en av årets bästa säljdagar.

– Vi brukar faktiskt dubbla omsättningen jämfört med en vanlig dag, vilket innebär att vi säljer för drygt 200 000 kronor i stället för 100 000 kronor.

LÄS OCKSÅ: Här är Årets Tempo-butik: ”Nu har vi nått vårt mål”

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev