Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag10.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Butiksinspiration

Han är stolt sponsor av det lokala föreningslivet: ”Vill att det ska synas”

Publicerad: 27 april 2021, 08:55

Robert Larsson, handlare på Ica Kvantum i Stenungsund, är nöjd med resultatet.

Foto: Lilly Lanzén Wahlbom

När ombyggnationen av butiken gav nya kala väggar i utcheckningen fick handlaren Robert Larsson på Ica Kvantum i Stenungsund en idé. ”Vi vill synliggöra vårt engagemang”, säger han.


Ämnen i artikeln:

Ica KvantumIca SverigeIca GruppenIcahandlarnas Förbund

Vi älskar att sponsra det lokala föreningslivet!

Så står det på väggen till utcheckningen på Ica Kvantum i Stenungsund, tillsammans med stripade illustrationer på killar och tjejer som spelar fotboll och ishockey, åker skridskor, golfar och simhoppar.

– Vi har alltid haft den här typen av samarbeten och satsar minst en halv miljon kronor om året på lokala idrottsföreningar. När vi byggde om butiken fick vi plötsligt en ny och helt kal yta och tänkte att det kunde vara roligt att synliggöra detta på ett fint sätt, säger handlaren Robert Larsson som drivs av ett brinnande samhällsengagemang.

Just nu har butiken ett pågående samarbete med ett tiotal olika aktörer. 

– Vi brukar skriva avtal som löper över ett år i taget. Annars blir det så lätt slentrian samtidigt som nya människor kommer in i föreningarna. 

Varje förening får mellan 20 och 75 000 kronor, lite olika beroende på såväl medlemsantal som aktivitetsgrad. Dessutom får man 5 procent rabatt på alla inköp.

Men det krävs även någon form av motprestation – som exempelvis att handla varor och att marknadsföra butiken på arenor och i medlemsutskick. 

– Vi vill vara en bra partner men det ska vara både ge och ta för att bli bra, säger Robert Larsson.

 

Agneta Renmark

Reporter

agneta.renmark@bonniernews.se

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.