måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Butiksinspiration

Gratis fika hos Ica gav tryck i butikerna: ”Många hade sett reklamfilmen”

Publicerad: 28 november 2022, 10:17

Handlaren Thomas Widlund glädjs åt fina kundreaktioner under helgens julfika. Foto: Ica Supermarket Hammarby sjöstad

Första advent, lönehelg – och gratis fika hos Ica. Ica Sveriges historiska julfika i lördags lockade många och butikerna som Dagligvarunytt har varit i kontakt med vittnar om fikaglädje – och en fantastisk försäljning: ”Jättetryck i butiken”

Ämnen i artikeln:

Ica SverigeIca KvantumIca Supermarket

Ellen Larsson

ellen.larsson@bonniernews.se


I lördags gick Ica Sveriges initiativ till julfika i alla Ica-butiker samtidigt av stapeln. Initiativet var ett uppskattat inslag under adventshelgen hos Ica Kvantum Kronobergsparken i Umeå. 

LÄS OCKSÅ: Ica bjuder in till historiskt julfika – i alla butiker samtidigt: ”Fint sätt att starta julen”

– Det var jätteuppskattat. Många hade sett reklamfilmen som har kommunicerats brett i butik, kampanjblad och riks-tv Men en del blev glatt överraskade också, säger butikens handlare Nina Högbom. 

Det rikstäckande julfikat sammanföll med första adventshelgen – och löning. Och för Ica-butiken i Umeå var kundströmmarna rika. 

– Det var en fantastisk helg försäljningsmässigt, med ett jättetryck i butiken. Det var ett bättre tryck än i fjol. Även då sammanföll första adventshelgen med löning. Men hur mycket fikabjudningen eventuellt påverkade kundströmmarna är svårt att säga, Nina Högbom.  

Handlaren Nina Högbom på Ica Kvantum Kronobergsparken i Umeå ser tillbaka på en lyckad första adventshelg. Foto: Ica Kvantum Kronobergsparken

Även Ica Supermarket i Stockholmsstadsdelen Hammarby Sjöstad kan se tillbaka på en lyckad helg. 

– Vi driver butik i centrala Stockholm, med en ung befolkning som inte tittar på linjär tv i så hög utsträckning. Ändå kände majoriteten till reklamfilmen om fikat, så den verkar ha fått ett stort genomslag, säger handlaren Thomas Widlund. 

Lördagshandeln i den bostadsnära butiken innebär alltid många barnfamiljer i butiken och för dem var fikabjudningen ett särskilt välkommet inslag. 

– Det blev ett jätteroligt event, superuppskattat av många. Jag och ett antal medarbetare bemannade julfikat och jag var alldeles varm i kroppen efteråt. Många tog sig tid att stanna, prata och många berömde mina medarbetare. Butiken har uppenbarligen en samlande kraft och spelar en roll även i storstaden, men  det personliga mötet är helt avgörande.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev