Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Butiksinspiration

Glest med kunder när snökaoset drabbade Västernorrland

Publicerad: 12 januari 2021, 10:25

Willys-butiken i Kramfors hade en bra säljdag på måndagen när Kramforsborna hamstrade inför den väntade snöstormen. Men på tisdagen var det glest mellan bilarna på parkeringen. Även Ica Kvantum i Sollefteå hade fin försäljning under måndagen men på tisdagsmorgonen var det glest mellan kunderna.

Foto: Tobias Sagwold respektive Ulf Schön

Medarbetare som inte tog sig till jobbet, försenade leveranser och kundvagnar som grävdes fram. När snösmockan träffade Västernorrland natten till tisdag var det lugnt i butikerna.


Ämnen i artikeln:

Ica KvantumWillys

Försäljningen i Ica Kvantum i Sollefteå ökade med 40 procent på måndagen när SMHI gick ut med sin klass 3-varning inför måndagskvällen och tisdagen.

– Men i dag lär det inte vara svårt att hålla coronaavstånd i butiken, säger Ica-handlare Ulf Schön samtidigt som han, än en gång, denna tisdagsförmiddag, skottar rent utanför butiksentrén.

– Vi lär väl tappa ungefär motsvarande i försäljning i dag som vi ökade i går.

Så här såg det ut utanför Ica Kvantum i Sollefteå när snöstormen drog in

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Flera av butiksmedarbetarna hade svårt att ta sig till sin arbetsplats men Ica-bilen levererade trots allt som den skulle redan på morgonen.

– Jag blir imponerad av att bilen var här i utsatt tid, hela vägen från Borlänge, säger Ulf Schön som när Dagligvarunytt når honom strax ska lasta bilen med online-order för hemkörning.

– De flesta hämtar själva i butiken men just i dag gissar jag att de kunder som valt hemleverans är extra tacksamma för det.

Ulf Schön ser till att butikens online-kunder trots snökaoset får sina leveranser även på tisdagen.

Foto: Ica

Fyra mil söderut i Kramfors har butikschef Tobias Sagwold i Willys-butiken precis tagit emot beskedet att tre av hans medarbetare inte kommer att kunna ta sig till jobbet.

– Jag får styra om lite av personalen från kassan till golvet, säger han. Å andra sidan lär det väl bli ganska lugnt i dag, ingen trängsel precis.

Även Willys-butiken hade en bra försäljningsdag på måndagen när Kramforsborna fyllde på med mat inför snöstormen.

– Vår varuleverans är visserligen försenad i dag, men jag har precis fått besked om att den är på väg!

 

 

Susan Berzelius

redaktionen@dagligvarunytt.se

Ämnen i artikeln:

Ica KvantumWillys

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev