Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Butiksinspiration

Fyra svenska butiker med på listan när europeiska experter rankar dem du bör besöka i år

Publicerad: 18 mars 2021, 06:30

Coop Hagstaden är en av fyra svenska butiker som europeiska retailexperter tipsar om som värda ett besök under 2021.

Foto: Susan BerzeliusFyra svenska dagligvarubutiker finns med när konsultföretaget IGD tillsammans med ett branschmagasin tipsar om tio butiker ”värda att besöka” i Norden 2021.

Ämnen i artikeln:

CoopLidlIca MaxiPressbyrån

SB


När det brittiska konsultföretaget IGD:s nordiska analytiker Harriet Cohen tillsammans med tidningen European Supermarket Magazines ska tipsa läsare om tio nordiska butiker värda en omväg är fyra av butikerna svenska.

Två av butikerna, Lidl och Ica Maxi, återfinns i Visby medan de andra Pressbyrån Go och Coop Hagastaden ligger i Stockholm.

Tipset om Pressbyrån på Kungsholmen handlar förstås om det obemannade konceptet som IGD beskriver som ”gamechaning” för servicehandeln om det skulle rullas ut på bred front.

Coops flaggskepp i Hagastaden i centrala Stockholm listas som besöksvärd av flera orsaker: betoningen på lokala leverantörer och ett veganskt sortiment, Scan and Pay-tekniken och de butikslagade måltidslösningarna. ”Alltså flera av de trender som vi förväntar oss att se mer av under 2021”.

I Visby är det två helt olika butiker som läsarna uppmuntras att besöka: Ica Maxi för att butiken visar ”Icas senaste idéer kring i sitt snabbast växande format, kombinerat med ett test av restaurangkonceptet Icanders”. Och Lidl Skarphällsgatan för att butiken ligger i en fastighet ”som är världens första att vara klimatneutral under hela dess livslängd”.

Övriga nordiska butiker som det tipsas om ligger i Danmark (3), Norge (2) och Finland (1).

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev