Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Butiksinspiration

Fiskbutiken stod utan ägare – då gick stamkunderna samman och räddade den

Publicerad: 5 november 2021, 09:48

Foto: Privat/Facebook

För ett år sedan var fiskbutiken i Fjällbacka till salu. Men intresset var svagt. Då gick tolv ortsbor och sommargäster ihop och köpte verksamheten. ”I somras ökade vi omsättningen från året innan”, säger delägaren Anders Nilsson.


När Fjällbacka Fisk och delikatesser, som bolaget heter, skulle säljas i fjol fanns en köpare som bara ville ha öppet på sommaren.

Det ville inte butikens stamkunder. Det resulterade i att tolv personer helt enkelt köpte verksamheten.

– Vi brukar köpa mycket fisk där, och när det inte dök upp någon som ville driva butiken året runt, samlade vi ihop ett gäng med stark anknytning till byn. Några bofasta, några delårsboende och några sommargäster, säger Anders Nilsson till Bohusläningen.

Övertagandet skedde den första juli i år. De nya ägarna samarbetar med de gamla som även är fiskgrossister. Butikschef är Stefan Börjesson som lämnade Coop efter 38 år för att jobba i butiken.

– Sedan försöker vi förstärka och utveckla den lilla restaurangen. Inom kort kommer vi delvis att ha öppet året runt med havsanknuten mat, säger Anders Nilsson.

De nya ägarna fick en smakstart.

– I somras gick det jättebra och vi ökade omsättningen från året innan. Men nu på vintern är det mer utmanande eftersom efterfrågan är mindre. Men peppar peppar, hittills har det gått bra, säger Anders Nilsson till tidningen.

Mikael Sydner

Reporter

mikael.sydner@bonniernews.se

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.