Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Butiksinspiration

Färdiga säsongsmåltider smyglanseras i skånska butiker

Publicerad: 2 September 2020, 06:38

Måns Nordmark menar att man faktiskt måste anpassa vad man äter efter säsong.

Foto: Pressfoto

Vidinge Grönt satsar på färdiga säsongsmåltider direkt från skånska gårdar. – Du har inte flipflops på dig på vintern så varför ska du äta sparris, ramslök eller rädisor i december?, säger vd Måns Nordmark.


Nu lanseras säsongsmåltiderna ”Inseasons”, som lagats av närodlade och färska råvaror i säsong, i ett antal skånska matbutiker.

Bakom konceptet står familjen Nordmark och familjeföretaget Vidinge Grönt i Södervidinge.

– För oss som jobbar med att odla grönsaker är det logiskt att följa årets säsonger, så även på tallriken. Men som konsument är det svårt att veta vilka råvaror som hör till varje säsong, och hitta eller komponera en måltid i butik som både är färsk, närodlad och jättegod. Vi ville knäcka den nöten, förklarar Måns Nordmark.

Inseasons presenteras i fyra olika varianter per säsong. Nu i första omgången är det höst som gäller, med rätter som Laxobeta, Het Kyckling och Ädelskocka. På varje förpackning går det att läsa exakt varifrån råvarorna kommer.

Efter smyglanseringen i Skåne är målet att Inseasons-konceptet ska spridas över hela landet i början av nästa år.

Agneta Renmark

Reporter

agneta.renmark@bonniernews.se

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.