Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Butiksinspiration

Extra mycket kaffebröd och röstsedlar på lagret – så märks valspurten i butikerna

Publicerad: 7 september 2022, 06:43

Karin Pettersson, Krister Blom och Magnus Bjärnehed.

Foto: Privat

Med bara dagar kvar till valet börjar Hemköp på Selma Lagerlöfs torg bulla upp med fikabröd. På Affärn i Abborträsk är valet extra påtagligt – där är lagret en lokal för förtidsröstning.


I Värnamo ökade Ica Nära sin försäljning med 30 procent genom att bjuda in politiker och locka med ”valfläsk”. Dagligvarunytt har frågat tre andra butiker: Hur uppmärksammar ni valet i butiken?

Magnus Bjärnehed, handlare på Ica Nära Storfors:

– Vi är en knutpunkt i Storfors och jag har sagt ja till alla partier som vill stå utanför butiken, under förutsättning att de inte besvärar våra kunder. Det är val, och jag är helt opartisk gällande alla partier. Precis som att jag inte säger nej till specifika kunder, så säger jag inte heller nej till specifika partier. 

Krister Blom, butikschef Hemköp Selma Lagerlöfs torg i Göteborg:

– Vi vet att valsöndagen är en kaffebrödsdag. Eller, vi vill minnas det i alla fall, så vi kommer att ladda upp med bullar och wienerbröd. 

Karin Pettersson, butiksbiträde på Affärn i Abborrträsk:

– Vårt lager är en lokal för förtidsröstning, och det är jättekul för det blir lite mer rörelse i butiken och det kommer in lite annat folk än det vanligtvis gör. Men i själva butiken har vi inte gjort något särskilt för att det är val, det rullar på som vanligt. 

LÄS OCKSÅ: Exklusiva siffror: De vinner valet – om dagligvaruhandeln får bestämma 

Monika Nilsson Lysell

Reporter

monika.nilsson@bonniernews.se

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev