Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag25.02.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Butiksinspiration

Efter Mello-succén – Frida Green tillbaka i kassan på Coop: ”Roligt att landa i vardagen”

Publicerad: 15 Februari 2021, 10:51

Frida Green tävlade i Melodifestivalen i lördags.

Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Coop-medarbetaren och sångerskan Frida Green är klar för Andra Chansen i årets upplaga av Melodifestivalen. Med sin sång ”The Silence” blev hon framröstad som ett av två bidrag som får en ny chans.


Ämnen i artikeln:

Coop

Frida Green jobbar till vardags i Coop Dragonen i centrala Ystad. Och trots att hon i lördags deltog som ett av sju bidrag i SVT:s årliga storproduktion Melodifestivalen med mångmiljonpublik framför tv-apparaterna, är hon redan nu på torsdag tillbaka i kassalinjen i Coop-butiken.

– Jag har några dagars ledigt men på torsdag är det dags att möta kollegor och kunder igen, säger en glad Frida Green som i många år haft en halvtidstjänst i butiken.

– Det blir roligt att landa i vardagen igen några veckor. Hela Ystad har varit engagerat i mitt deltagande, stan är tapetserad med bilder på mig, och både kunder och arbetskamrater har varit så stöttande och peppande.

Hela förra veckan var hon dock ledig från butiksjobbet för att repetera, prova klänning, träna på kameravinklar och göra intervjuer.

– Hela Mello-produktionen är så fantastiskt proffsig, det har varit en fröjd att få vara med om det, jag lär mig massor.

Frida Green har under många år haft sånguppdrag vid bröllop, dop och begravningar. Hon har även medverkat i andra tv-produktioner som Luciamorgon och Talang.

Men trots att hon har fått ett kontrakt med ett bokningsbolag för att få möjlighet att sjunga professionellt och kanske så småningom livnära sig på sången behåller hon butiksjobbet tills vidare.

– Pandemin har ju medfört en lång rad saker för oss alla. För mig innebär det dessutom att nästan alla sånguppdrag har försvunnit, säger Frida Green som lördagen den 6 mars får en andra chans att framföra ”The Silence” och kanske ta sig till den slutliga finalen lördagen efter.

LÄS MER: Hon tar steget från butiksgolvet till Mello: ”Ska bli så roligt” 

Susan Berzelius

Utrikesredaktör, reporter

susan.berzelius@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Coop

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.