Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Butiksinspiration

De brinner för spel: ”Kunderna kallar oss kioskbrudarna”

Publicerad: 1 april 2021, 07:00

Glädjeyra i spelbutiken på Coop Lysekil. Josephine Lindwall Hedlund är den blonda tjejen i mitten.

Foto: Pressbild/Svenska Spel

Coop i Lysekil tog hem titeln Årets nummerspelsombud när Svenska Spel nyligen korade de bästa ombuden 2020 under en digital prisgala. ”Vi gillar att sätta världsrekord”, säger tjejerna som jobbar i spelbutiken.


Ämnen i artikeln:

Coop Butiker och StormarknaderCoop VästCoopCoop Sverige

Nummerspel är, för den som inte redan vet, den sortens spel som handlar mer om tur än om skicklighet, såsom Lotto, Joker och Keno.

Det finns totalt 5.140 ombud i kategorin ”Svenska Spel TUR” runt om i Sverige men det blev alltså Spelbutiken i Coop i Lysekil som tog hem segertiteln.

– Vi är så stolta och glada! Inte minst som vi tävlade mot flera riktigt stora ombud där två av dem även var nominerade i flera kategorier, så vi hade verkligen inte räknat med vinst, säger Josephine Lindwall Hedlund, en av de totalt fem tjejer som arbetar i spelbutiken.

– Kunderna brukar kalla oss ”kioskbrudarna” och vi brinner verkligen för det här med spel.

Josephine Lindwall Hedlund berättar att det annars varit ett ganska tufft år, i och med att de flesta matcher som kunderna normalt sett gärna spelar på ställts in på grund av coronapandemin.

– Det har gjort att vi satsat på nummerspel i stället, något som vi tidigare inte tyckt varit särskilt kul. Men då gäller det att göra det roligt i stället.

Vilket är ert starkaste kort?

– Det är nog att vi gillar att göra knäppa grejer. Som att uppmana kunderna att hjälpa oss att sätta världsrekord i ett visst spel och på så vis även locka med dem som aldrig tidigare testat ett visst spel. Vi är tävlingsmänniskor alltihop och gillar verkligen att sälja, säger Josephine Lindwall Hedlund.

Motiveringen från Svenska Spels jury lyder så här:

”Ett engagerat team med tävlingsmänniskor som tänker utanför boxen och skapar säljande skyltning av andelsspel som den här gången ledde hela vägen in i kaklet”.

Här är övriga vinnare i tävlingen

Årets ombud: Ica Maxi i Borås 

Årets Lottoombud: Willys Sisjön i Askim 

Årets sportspelsombud: Slottet Spel i Helsingborg 

Årets digitala ombud: Café Brasco i Stockholm 

Årets kedja: Willys 

 

Agneta Renmark

redaktionen@dagligvarunytt.se

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev