Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag10.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Butiksinspiration

De blir nästa kedja att låta kunden handla med mobilen – Willys testar i tre butiker

Publicerad: 20 oktober 2020, 05:26

Willys är nästa kedja att låta kunder handla och betala via mobilen. Nu testas scan & go i tre butiker. Målet är att tjänsten ska rullas ut brett nästa år.


Willys scan & go testas i tre butiker, den i Elisedal i Göteborg, den i Sickla i Nacka och den på Öster i Halmstad. 

Tjänsten är integrerad i Willys egen app. Den går ut på att kunden scannar de varor den vill handla med sin egen mobiltelefon.  Betalningen sker sedan direkt i appen – via Klarna eller med kort och kunden kan gå från butiken utan att ställa sig i kassakön. 

– Med scan & go vill vi erbjuda våra kunder ett smidigt alternativ till självskanning och betalning. I dag är vi vana vid att använda våra mobiltelefoner i olika vardagliga situationer, så för många kan detta bli ett tillgängligt sätt att korta ner inköpstiden. På sikt kan det här också bli ett sätt för oss att erbjuda självskanning även i butiker som inte har några andra självskanningslösningar, säger vd Thomas Evertsson. 

Tanken är att tjänsten ska testas i ytterligare ett tiotal butiker under hösten för att sedan rullas ut på bred front nästa år. 

Daniel Norman

Reporter

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.