måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Butiksinspiration

Coop Norrbotten utvidgar satsningen på lokal mat – inleder nytt samarbete

Publicerad: 22 februari 2023, 13:46

Malin Winsa, Helene Ljungstedt, Ann Liljeholm och André Piironen.

Foto: Pressbild

För att ge fler lokala producenter chansen börjar Coop Norrbotten att samarbeta med Noah. ”Många har inte själva kraften att hitta bra kanaler.”

Ämnen i artikeln:

Coop NorrbottenCoop

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


Noah är ett företag som har samlat ihop flera mindre, lokala aktörer och marknadsför och säljer dessa under samma tak.

LÄS OCKSÅ: Beskedet efter turerna – nu öppnar Maxi nummer 89: ”Vi håller på med det sista”

Nu inleder Coop Norrbotten ett samarbete med Noah för att ytterligare ge lokala aktörer en väg ut till kunderna i Norrbotten.

– Vi på Coop Norrbotten gillar verkligen lokal mat och har samarbete med cirka 80 lokala leverantörer i länet. Vi försöker alltid att hitta en plats i våra hyllor för lokala alternativ eftersom vi tror att det oftare är en produkt som gör mindre avtryck på miljön och som även uppskattas av våra kunder. Vi vill gärna att våra lokala leverantörer ska växa tillsammans med oss och kanske till och med få leverera till fler delar av Sverige, säger Helene Ljungstedt som är ansvarig för lokal mat på Coop Norrbotten.

Konceptet går ut på att Noah säljer produkterna i Coop Norrbottens butiker via tydligt utmärkta sektioner i butikerna. Premiären för samarbetet sker den 28 februari på Stora Coop Storheden.

– Många leverantörer har inte själva kraften att hitta bra kanaler fram till sina kunder och nu kan vi tillsammans med Noah få in fler leverantörer i vårt sortiment och erbjuda våra kunder ett större urval lokal mat än tidigare. Vi kommer att testa konceptet på några utvalda stormarknader och skräddarsy sortiment med hyllor, kylar och frysar i mån av plats i butikerna, säger försäljningschef André Piironen i en kommentar.

Även Noahs vd, Malin Winsa, är glad över det nya samarbetet.

– Vi är otroligt stolta och glada över att få samarbeta med Coop som verkligen värnar om regionens matproduktion. Att finnas representerade på Coop går helt i linje med vårt mål att göra det så enkelt som möjligt att både handla och sälja småskaligt producerad mat. Vi har fantastiska produkter från regionen som fler behöver upptäcka i sin vardag, säger hon.

LÄS OCKSÅ: Därför lämnar Ica Maxi den populära gallerian: ”Smidigare”

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev