fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Butiksinspiration

Coop-butikens udda sortimentssatsning: ”Jag tror att vi blir världsunika med det här”

Publicerad: 21 mars 2022, 13:33

Mattias Gardell är butikschef för Coop Öster i Visby. OBS! Genrebild som inte föreställer den aktuella butiken. Foto: Pressbild

Coop Gotland satsar på butiken på Öster. Under året ska entrén renoveras. En ny avdelning skapas också med ett sortiment som kan tyckas vara lite udda för en matbutik. ”Jag tror att vi blir världsunika med det här”, säger butikschefen Mattias Gardell.

Ämnen i artikeln:

Coop Gotland

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Dagligvarunytt har tidigare berättat att Mattias Gardell värvats från Ica Maxi för att leda arbetet i Coop Gotlands butik på Öster. 

Vi sin sida har han fått Emilia Johansson som ställföreträdande butikschef. 

Tillsammans har de som mål att lyfta butiken, berättar de för Gotland Allehanda. 

– Det finns en sådan potential här. Det är väldigt roligt att få komma hit och jobba, och jag får möta så många trevliga människor. När vi får klart entrén så kommer det bli ett riktigt lyft för butiken, säger Emilia Johansson till tidningen. 

Entrén ska renoveras. Målet är att butiken ska känns ännu mer välkomnande. 

– Vi vill visa upp butiken med samma känsla och service som vi vill ge till kunderna. Vi tror att det här kommer bli riktigt bra och det kommer vara klart någon gång under året, säger Mattias Gardell. 

Han har under många år varit aktiv inom ishockeyn. Butiken gör också en satsning riktad mot alla hockeyälskare på Gotland. 

Skridskosnören, hockeytejp och andra tillbehör kommer att säljas hos Coop Öster. En särskild yta kommer att avsättas för det. 

– Vår tanke är att köpa in riktigt bra hockeyprylar som ska hålla en högre kvalité än vad som finns i andra butiker på ön och samtidigt finnas tillgängligt för ett bra pris. Jag tror att vi blir världsunika med det här. Det är nog inte många matvarubutiker som säljer hockeytillbehör, säger Mattias Gardell. 

Han är öppen för fler liknanden satsningar för att förbättra butiken. 

– Vi ska lyssna och se vad kunderna vill ha. Jag är i princip öppen för det mesta, bara det blir bättre för alla som handlar hos oss.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev