Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Butiksinspiration

City Gross inleder 100-årsfirande – betyget från ägarna: ”Jättestolta över kedjan”

Publicerad: 20 maj 2022, 11:52

City Gross vd Anders Wennerberg tog med ägarfamiljen Bergendahl och sin ledningsgrupp på butiksturné till många av kedjans butiker. På bilden syns Spiros Mylonopoulos, Elisabeth Bergendahl, Carl-Mikael Bergendahl, Sophia Bergendahl, Helena Holmqvist, Mattias Pålsson, Peter Ekström, Mathias Karlsson, Petra Erps och butikschef Henrik Andersson i Höganäs.

Foto: Bergendahls

Bergendahls har inlett 100-årsjubileumet – med omfattande turné. City Gross vd tog med ägarna till ett stort antal butiker i landet. ”De är jättestolta över kedjan”, säger Anders Wennerberg.


Ämnen i artikeln:

BergendahlsCity Gross

Mikael Bergendahls startade en agentur för margarin i Hässleholm i Skåne 1922 och det blev grunden för det som är Bergendahls och inte minst City Gross som i dag utmanar i dagligvaruhandeln med 42 stormarknader – än så länge i huvudsak i södra Sverige.

100-firandet inleddes i veckan med många butiksbesök för ägarfamiljen Bergendahl och City Gross ledningsgrupp.

– Vi har åkt runt väldigt mycket men det är oerhört givande att få komma ut i butikerna igen efter pandemin, säger Anders Wennerberg efter intensiva dagar som reseledare där han även hann med att kommentera City Gross starka årsredovisning för Dagligvarunytt.

LÄS OCKSÅ: City Gross rekordår – så mycket lyfte försäljningen och resultatet: ”Självklart jätteglada” 

City Gross stormarknader är välbekanta miljöer för familjen Bergendahl som har varit med och invigt samtliga enheter sedan den första etablerades i Hyllinge i Åstorps kommun 1993.

– De är väldigt stolta över det som Mikael Bergendahl la grunden till genom ett gediget hantverk och intresse för riktigt bra mat. Just hantverket och kunniga medarbetare som alltid sätter kunden i centrum tycker jag som är relativt ny inom City Gross är vår främsta styrka.

Bergendahls Food och City Gross tvingades för tre år sedan att redovisa en historisk förlust men med Håkan Åkerström och Anders Wennerberg som vd:ar för respektive bolag har det pekat uppåt.

LÄS OCKSÅ: City Gross vd i stor intervju – om förlusten, vändningen och lyftet: ”Hittat tillbaka till våra rötter” 

– Familjen är imponerade över hur vi har gått från mindre bra lönsamhet till lönsamhet och dessutom i en pandemi, säger Anders Wennerberg till Dagligvarunytt.

City Gross firar de inledande 100 åren torsdag-söndag med bland annat tårtkalas, tävlingar och godisregn för barnen.

Kedjan har dessutom bjudit in tidigare medarbetare i Bensonhuset i Hässleholm där Mikael Bergendahl bodde med sin familj under 1930-talet och där företaget Bergendahls utvecklades och inhyste sitt lager under samma årtionde.

– Det känns fantastiskt att vara tillbaka i huset där allt startade. En historisk och perfekt plats att få inleda firandet av vårt 100-årsjubileum, säger Elisabeth Bergendahl.

 

Thomas Ohlén

Reporter

thomas.ohlen@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

BergendahlsCity Gross

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev