Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Butiksinspiration

”Catwalk” på skolturné: Ica-stöd möjliggör projekt om inkludering

Publicerad: 25 Februari 2021, 12:53

Filmen ”Catwalk” som fått stöd av Ica-stiftelsen ska visas för 100 000 grundskoleelver runt om i Sverige.

Foto: Pressbild

Glada Hudik-teaterns filmsuccé ”Catwalk” fortsätter att engagera. Nu ska tulpanbuketter som säljs i Ica-butiker få 100 000 grundskoleelever att se och diskutera filmen.


Ämnen i artikeln:

Ica Sverige

Redan förra året såldes 300 000 tulpanbuketter som gav Glad Hudik-teatern 900 000 kronor för arbetet ”för inkludering och mot fördomar”.

2021-2022 kommer teatern med stöd av Ica-stiftelsen att kunna ge 100 000 grundskoleelever chansen att se filmen Catwalk. Filmen kompletteras med ett arbetsmaterial med frågeställningar kring arbetet med värdegrund.

Nu säljer Ica-butikerna åter tulpanbuketter som ska bidra till projektet.

– Initiativet kom egentligen från Ica-medarbetare som föreslog att en del av försäljningen från tulpanbuketter skulle gå till Glada Hudik. Kampanjen började redan förra året men det är först i år som vi också genom annonsering har visat vårt engagemang, säger Pinar Musadotter, generalsekreterare på Ica-stiftelsen.

Projektet är en manifestation ”för ett Sverige där alla är lika mycket värda och där allas förmågor tas tillvara på bästa sätt”, skriver Glada Hudik-teatern på sin hemsida.

”Ett arbete där barn på ett naturligt sätt får möta olikheter och på ett enkelt sätt raseras fördomar. Vad vi har lärt oss med åren är att om vi raserar fördomar på ett område så faller de faktiskt lättare på andra områden också”.

Har stiftelsen fler projekt på gång?
– Stiftelsen har just nu tolv projekt igång, där det senast beviljade är Naturskyddsföreningens projekt med en liknande kampanj där blomsterförsäljningen passande nog ska bidra till ”biologisk mångfald, säger Pinar Musadotter.

Susan Berzelius

Utrikesredaktör, reporter

susan.berzelius@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Ica Sverige

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.