Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Butiksinspiration

Butikerna väl rustade inför ramadan: ”Bra priser lockar”

Publicerad: 13 april 2021, 07:30

Richard Bengtsson, handlare på Bazaar Food Market i Malmö och hans butikslag, här representerad av Malisa Fathi, har laddat butiken med varor inför ramdan.

Foto: Pressbild

I dag, tisdag, inleds fastemånaden ramadan. Från soluppgång till solnedgång avstår en rättrogen muslim från mat och dryck, men på kvällen blir det fest och många dagligvarubutiker fyller på i hyllor och diskar för att möta den ökade efterfrågan.


Richard Bengtsson, handlare på Bazaar Food Market i Rosengård i Malmö, och hans butikslag har arbetat hårt med att få allt på plats inför högtiden. I kampanjbladet strösslas med erbjudanden på varor som efterfrågas lite extra.

– Med bra priser på varor som som dadlar, ris, lammkött, frukter, bönor, bulgur, grönsaker och sötsaker som baklava blir vi relevanta för de kunder som firar ramadan.

Hur hittar ni alla dessa specialvaror som ramadanfirande muslimer vill ha extra mycket av just nu?
– Vi tar hjälp av alla våra leverantörer och får också mycket tips från engagerade medarbetare som vet vad som går åt under ramadan.

Syns det i butiken att ramadan pågår?
– Absolut! Förutom att storsäljarna får extra framskjutna platser just nu så har vi blomsterpyntat i form av en måne. Dessutom önskar vi förstås alla våra kunder som fastar ”ramadan mubarak”. Både i sociala medier och i vårt kampanjblad.

Ramadan pågår i en månad och avslutas traditionsenligt med den stora festen Eid-al-Fitr den 12-13 maj.

Susan Berzelius

Utrikesredaktör, reporter

susan.berzelius@bonniernews.se

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News