Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag02.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Butiksinspiration

Butiken som har dille på sill och älskar allt som är gott

Publicerad: 7 December 2020, 10:34

För Svante Wedin, fisk- och deliansvarig på City Gross Ytterby, är julen en av årets gastronomiska höjdpunkter. ”Jag brinner för allt som är gott”, säger han.

Foto: Jakob Renmark

Sillar i långa banor, landgångar med julens smaker och jultallrikar med extra allt. Det lackar mot årets största mathögtid och City Gross Ytterby laddar för coronaanpassat högtryck i både delidisken och för cateringverksamheten.


Ämnen i artikeln:

City Gross

Kenneth Hult, butikschef på City Gross Ytterby, visste vad han gjorde när han för drygt ett år sedan rekryterade en lokal gastronomisk profil som fisk- och deliansvarig.

– Jag brinner för allt som är gott, säger Svante Wedin, som har bakgrund som fiskhandlare och som gärna identifierar sig med epitetet ”go gubbe” – en sådan där som kunderna slänger käft med över disken samtidigt som han berättar hur julskinkan blir så där saftig och öppnar en burk fläder- och fänkålssill för provsmakning.

– Svante har aktiverat en tillväxtraket i butiken, säger Kenneth Hult.

Bild 1/4  De juliga landgångarna med extra allt har redan haft en strykande åtgång i butiken. De kostar 79:95 kronor styck och är lika goda som de är vackra.

Foto: Jakob Renmark

Uppdraget är att utbilda medarbetarna för att skapa trygghet i säljprocessen och att bygga ett starkt team med hjälp av tydliga strukturer och rutiner.

– Vårt mantra är ”lära, smaka, shoppa”. Man måste kunna produkterna man säljer och ha hjärtat med. När kunderna blir inspirerade och har kul så handlar de också mer, säger Svante Wedin.

Nu till jul ser förutsättningarna annorlunda ut än vanligt, särskilt vad gäller cateringverksamheten.

– I år blir det ju inga stora julbufféer. Men vi hoppas i stället få leverera många små.

Därför har han tagit fram en klassisk jultallrik som är som en komplett julbuffé fast serverad på ett fat indelat i olika fack så att allt inte ska blandas ihop. Här finns både flera sorters sill och lax, räksallad och rödbetssallad, köttbullar, revben, julskinka och en hel del saker till – det allra mesta lagat i butiksköket.

Man erbjuder även flera olika varianter på juliga mackor på vörtbröd, och en matig jullandgång med extra allt.

– Det är just nu omöjligt att säga hur mycket vi kommer att sälja men vi räknar med några tusen jultallrikar i alla fall, säger Svante Wedin.

 

Agneta Renmark

Reporter

agneta.renmark@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

City Gross

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.