Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Butiksinspiration

Butiken har vänt uppåt: Blev Årets butik och fick 50 000 kronor

Publicerad: 25 oktober 2021, 08:17

Butikslaget på Coop i Sala har fått 50 000 kronor av Coop Mitt att göra något roligt för.

Foto: Pressbild

Coop i Sala är Årets butik inom Coop Mitt. Det meddelade företagsledningen i förra veckan. Nu får butikslaget 50 000 kronor att göra något roligt med.


Ämnen i artikeln:

CoopCoop Mitt

Hårt slit, målmedvetenhet och en ny och entusiastisk butikschef. Där är några av förklaringarna till att Coop-butiken i Sala har vänt en mångårig nedåtgående trend till framgång och att den i förra veckan utsågs till Årets butik i Coop Mitt. I år väntas butiken för första gången på många år gå med vinst men allra helst vill butikschef Johan Svensson framhålla alla positiva kommentarer butikslaget får från kunder.

– Kunder, som enligt uppgifter från kollegor inte har varit här på flera år och som har hört ryktet om våra förändringar, kommer hit, blir positivt överraskade och kommer tillbaka, säger Johan Svensson.

Reaktionerna har även bekräftats i kundundersökningar.

Enligt Johan Svensson, som kom från Circle K i april 2020, har han och övriga butiksmedarbetare gjort studiebesök i andra butiker för att hitta inspiration och idéer.

– Alla har varit super-taggade att göra om och göra rätt. Alla drar åt samma håll nu och de har fått mitt mandat att testa på egen hand. Om nio saker av tio inte fungerar så har vi ändå hittat en idé som är bra och behåller den. De ska känna att jag litar på dem.

Vad ska ni göra med de 50 000 kronorna?

– Det blir definitivt en fest. Vår festkommitté har fått i uppdrag att föreslå upplägg!

Susan Berzelius

redaktionen@dagligvarunytt.se

Ämnen i artikeln:

CoopCoop Mitt

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev