fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Butiksinspiration

Bara tre kvar – här är finalisterna till Årets Dagligvara

Publicerad: 18 augusti 2023, 12:04

Svensk Dagligvaruhandels finalister i årets upplaga av Årets dagligvara 2023.

Foto: Pressbild

I dag presenterade årets finalister i Svensk Dagligvaruhandels branschtävling Årets Dagligvara.

Ämnen i artikeln:

Svensk Dagligvaruhandel

JB


Sedan 2006 har branschorganisationen delat ut priset till produkter som stått ut från mängden genom att bidra med utveckling inom sitt område, fyllt en lucka på marknaden och haft en framgångsrik lansering.

Därtill ställer juryn, beståendes av representanter från dagligvaruhandeln och analysföretaget NielsenIQ, krav på att produkten ska finnas kvar på marknaden i minst ett år efter lansering – detta för att inte premiera dagsländor.

Motiveringen enligt Svensk Dagligvaruhandel är att produkterna visat starka försäljningssiffror och tagit självklara platser i butikshyllorna, de lyfter också vikten av uppfinningsrikedom.

– För dagligvaruhandeln är det helt avgörande att det finns innovativa produkter på butikshyllorna, och här spelar detta pris en viktig roll då det premierar just de produkter som bidrar till utveckling i respektive kategori, säger Karin Brynell juryns ordförande och vd på Svensk Dagligvaruhandel.

Årets lista av nominerade består i år av välkända varumärken och produkterna det rör sig om är Zetas olivolja gentile, Old El Pasos tortilla pockets och Polarbröds polarhjärtan.

– Det har varit tufft för nylanseringar efter åren med pandemin och därefter ett krig i Ukraina med en extrem matprisinflation som följd. Så hatten av för de tre nominerade produkterna som trots detta lyckats under denna utmanande och speciella period, säger Karin Brynell.

Den slutgiltiga vinnaren kommer röstas fram av branschen och presenteras den 11 oktober i samband med DLF:s höstmöte.

LÄS ÄVEN: Svensktillverkad tofu fick marknaden att explodera – vd:n om att hantera boomen

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev