söndag2 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rapporter

Miljardregn över Foodora – slår rekord: ”Inte spikrakt”

Publicerad: 22 september 2022, 14:14

Arkivbild. Foto: Press

Q-handlaren Foodora redovisar en omsättning på 3,98 miljarder kronor för 2021. Ett nytt rekord, konstaterar koncernchefen Hans Skruvfors. ”Vår väg är inte spikrak.”

Ämnen i artikeln:

Hemleverans

Isidor Beslic

isidor.beslic@bonniernews.se


Under 2021 uppgick Foodoras omsättning till 3,98 miljarder kronor, en ökning motsvarande 461 procent jämfört med året innan då omsättningen skrevs till 704,5 miljoner kronor.

Det är ett nytt rekord för q-handelsaktören, som förklarar ökningen med förändrade konsumentbeteenden under pandemin och sjösättningen av ett nytt affärrsystem där man övergått från en förmedlingsmodell till en återförsäljarmodell för restaurangsegmentet.

LÄS OCKSÅ: Sex bolag att hålla koll på inom Foodtech – revolutionerar branschen 

– Vår väg är inte spikrak och det är vår förmåga att agera snabbt och flexibelt, att ändra kurs när det behövs, som medfört att vi är där vi är i dag. Att behålla scale-upens snabbhet och prestigelöshet, i ett storbolags kropp, förblir min viktigaste uppgift framöver, säger Hans Skruvfors, koncernchef på Foodora, i en kommentar.

Rörelseresultatet skrevs till 40,2 miljoner kronor under 2021, en tydlig förbättring mot 2020 då summan 743.000 kronor fanns att läsa på sista raden i bokslutet. Rörelsemarginal under 2021 var 1,1 procent, att jämföra med 0 procent under 2020.

Vid slutet av 2021 uppgick bolagets likvida medel till 285 miljoner kronor, medan det operativa kassaflödet motsvarade 118 miljoner kronor. I bokslutet visar man upp ett positivt eget kapital på 370 miljoner kronor.

LÄS OCKSÅ: Susan Berzelius: Darkstore-planerna faller på sin egen orimlighet

 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev