Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rapporter

Linas matkasse tappar fart när samhället återgår till normalläge

Publicerad: 9 november 2021, 10:38

Walker Kinman, vd för Linas matkasse.

LMK Group med Linas matkasse tappade fart i Sverige under det tredje kvartalet. Nettoomsättningen sjönk med fyra procent. ”Tillväxten påverkades av återgången till en mer normal miljö”, säger vd Walker Kinman i en kommentar.


Ämnen i artikeln:

Linas matkasse

LMK Group omsatte 259,9 miljoner kronor under det tredje kvartalet, en tillväxt med 7,8 procent. 

– Det tredje kvartalet kännetecknades av lägre volymer på grund av semestertider i juli och augusti, men även av signifikanta sälj- och marknadsföringsutgifter efter semestertiderna hänförliga till kampanjer som fokuserade på nyförsäljning och återaktiveringar, säger Walker Kinman i en kommentar. 

LMK Group redovisar en rörelseförlust på 20,6 miljoner kronor, vilket är en ökning från tredje kvartalet i fjol då förlusten var 3,9 miljoner kronor. 

Bolaget skriver i rapporten att just ökade sälj- och marknadsföringskostnader belastar resultatet negativt. 

Den svenska verksamheten, som under kvartalet stod för 36 procent av den totala nettoomsättningen, tappade däremot fart. 

Nettoomsättningen sjönk med fyra procent. 

– Tillväxten på e-handelsmarknaden för livsmedel påverkades av återgången till en mer normal miljö efter covid-19, säger Walker Kinman. 

Under årets första nio månader visar emellertid verksamheten upp en tillväxt på 13 procent. 

– Förändringen av flexibiliteten i vårt erbjudande fortsätter att driva kundlojalitet och ta marknadsandelar från traditionella erbjudanden med fasta måltidslösningar, samtidigt som det stärker varumärkets ledande position på marknaden, säger Walker Kinman. 

Daniel Norman

Reporter

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Linas matkasse

Dela artikeln:


Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.