måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rapporter

Kraftig resultatras för Östenssons – minskar nära 60 procent

Publicerad: 13 september 2023, 06:30

Foto: Ellen Larsson

I det senaste bokslutet framgår att dagligvarukedjan Östenssons rörelseresultat rasar med nära 60 procent. Samtidigt som omsättningen i princip är oförändrad jämfört med året innan.


Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


Lokala livsmedelskedjan Östenssons kan titta tillbaka på räkenskapsåret 22/23 med viss bitterhet, åtminstone sett till rörelseresultatet.

Under räkenskapsåret uppgår den finansiella posten till cirka 5,3 miljoner kronor, att jämföra med cirka 13 miljoner kronor föregående räkenskapsår. Det är en minskning med nästan 60 procent.

I bokslutet flaggar man för att inflationen och lågkonjunkturen påverkar bruttovinsten negativt – och kommer göra framöver.

Försäljningen uppgick under det senaste räkenskapsåret till cirka 537,8 miljoner kronor, en marginell minskning jämfört med året innan då motsvarande siffra var 537,9 miljoner kronor.

Primärt arbete under perioden har, utöver försäljningen av livsmedel, varit att starta två nya butiker. Den ena, lokaliserad i Björkalund i Norrköping, hade premiär i mars i år. Den andra förväntas öppna i Linköping nu i september.

Östenssons vd Anders Lindblom avböjer att kommentera.

LÄS OCKSÅ: Ekonomiska raset – så mycket försämrades Ica Maxis marginal: ”Utmanande”

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev