lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rapporter

City Gross kostsamma bakslag – så gick det för kedjan efter pandemin och ägarbytet

Publicerad: 4 januari 2023, 08:44

Anders Wennerberg, vd för City Gross.

Foto: Pressbild

City Gross tappade marknadsandelar senaste året. Samtidigt drog en stor nedskrivning ned resultatet. Här är nyckeltalen i City Gross kommande bokslut.

Ämnen i artikeln:

City Gross

Thomas Ohlén

thomas.ohlen@bonniernews.se


Svensk Dagligvaruhandels index visar att branschens försäljning steg med 3,3 procent samma period som City Gross räkenskapsår (1 september 2021-31 augusti 2022).

City Gross fick nöja sig med 0,4 procent och kom upp i 9,8 miljarder kronor.

– Vi möter höga siffror från pandemiåret men påverkas också av omvärlden och de snabba omställningar som krävts för att möta bland annat nya köpbeteenden hos kund, säger vd Anders Wennerberg i en kommentar.

Rörelsemarginalen för City Gross blev 1,1 procent jämfört med 1,7 procent året innan och berodde enligt Anders Wennerberg på en nedskrivning på 42 miljoner på grund av integrationen av Axfoods IT-infrastruktur.

LÄS OCKSÅ: City Gross vd i stor intervju – om vändningen, Axfoods köp och lågpris: ”Det talar för oss”

Axfood äger sedan oktober 2021 9,9 procent av aktierna i stormarknadskedjan.

–  Det var ett unikt år för oss med stort fokus på partihandels- och butikskonvertering gentemot Axfood samtidigt som vi formar nya City Gross. City Gross är nu klar med den stora systemkonverteringen tillsammans med Axfood.

– Vi ser fram emot alla positiva synergier det kommer att medföra, något som blir extra viktigt för oss i de utmanade tider vi nu befinner oss i. Jag vill också lyfta våra medarbetare på båda sidorna som har gjort ett fantastiskt jobb så här långt, säger Anders Wennerberg.

LÄS OCKSÅ: Lidls historiska triumf – har gått om Ica Maxi och närmar sig Willys

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev