Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kartläggningar

Nytt nummer ute – om okända spelet inom Coop, talanger och e-handelssuccé på Ica Maxi

Publicerad: 11 februari 2022, 08:29

Dagligvarunytt nummer 6 2022

Interna strider skakade Coop inför lanseringen av Xtra. Läs om det och mycket mer i nya numret av Dagligvarunytt.

Ämnen i artikeln:

Coop Butiker och StormarknaderCoop Kristianstad/Blekinge Coop VärmlandCoop VästCoopCoop NorrbottenCoop GotlandCoop OskarshamnCoop SverigeCoop MittIca GruppenIca MaxiWillysAxfoodHemköp

Fredrik Svedjetun

fredrik.svedjetun@bonniernews.se


I en stor granskning kan Dagligvarunytt berätta om konflikter, hot om avhopp och försäljningsras som ledde fram till att Coop beslutade att lansera den nya lågpriskedjan Xtra. Läs mer i tidningen och på sajten här.

Vi presenterar också en lista över Sveriges unga talanger inom dagligvaruhandeln, och tittar närmare på hur Ica jobbar med att utveckla sina unga, duktiga medarbetare. Läs på sajten här och här.

Dessutom gör vi en stor genomgång av den växande boxtrenden bland landets butiker. Vi reder ut vilka aktörerna är – och hur de olika kedjorna och aktörerna jobbar. Markus Trautman, kommunikationschef på Iboxen, Tony Holmberg, e-handelschef på Ica Gruppen och Mathias Olsson, ansvarig för Postnords ombudsnät, är några som berättar om hur de jobbar med varuleveranser och paketutlämningar.

Och så tittar vi närmare på Ica Järvsö, som öppnat igen efter branden, och på Ica Maxi i Kungsbacka – en av de butiker i Sverige som har lyckats i särklass bäst med sin e-handel.

Har du ingen prenumeration på Dagligvarunytt? Lugn, det fixar du här.
Och
här kan du som prenumerant läsa tidningen digitalt.
Är du prenumerant och behöver ett inlogg kan du få hjälp
här.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev