Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kartläggningar

Nytt nummer ute – om kommuner som stänger ute nya butiker och en stor guide till trender inom foddtech

Publicerad: 22 april 2022, 08:53

Dagligvarunytt nummer 15–16, 2022.

Dagligvarunytt guidar till de hetaste spåren inom foodtech. Men dagligvaruhandeln riskerar att missa tåget, varnar experten. Det läser du om i senaste numret av tidningen.


Ämnen i artikeln:

AxfoodHemköpWillysCoopIca SverigeCity GrossTempo

Kommuners rädsla för överetablering av matbutiker väcker frustration hos livsmedelsjättarna. Dagligvarunytt tar i senaste numret upp flera exempel på hur livsmedelsetableringar stoppas eller begränsas av kommuner. 

I tidningen kan du också läsa om 29-åriga Louise Larsson, som hade siktet inställt på jobbet som butikschef redan som 19-åring. Efter målmedvetna studier är hon nu en av Coop Väst många kvinnliga butikschefer. Läs mer här: Här är Coop bäst i branschen på att rekrytera kvinnliga chefer – hon är en utav dem 

Har du hört om scenmästaren för symfoniorkestern, som sagt upp sig och börjat jobba i butik? Om inte kan du läsa mer i senaste Dagligvarunytt. Där vittnar också HK Scan och Arla om hur den extrema situationen i lantbruket naggar marginalerna i alla led. Historiskt höga priser behöver nu nå ända ut i butikerna, menar leverantörerna. Läs mer här: HK Scan och Arla betalar historiskt höga priser till bönderna: ”Tär på allas resultat”  

Ta del av detta och mycket mer i Dagligvarunytt nummer 16, 2022.

Har du ingen prenumeration på Dagligvarunytt? Lugn, det fixar du här.
Och
här kan du som prenumerant läsa tidningen digitalt.
Är du prenumerant och behöver ett inlogg kan du få hjälp
här.

Dagligvarunytt nummer 15-16, 2022.

 

Monika Nilsson Lysell

Reporter

monika.nilsson@bonniernews.se

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.