Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Investeringar

Sveriges hetaste idrottsevenemang – hemma hos Coop Norrbotten: “Har längtat efter guldet”

Publicerad: 11 maj 2022, 13:13

HR- och kommunikationschef Mats Olausson tror på Luleå-vinst.

Imorgon spelas den sjunde och direkt avgörande SM-finalen i ishockey mellan Luleå och Färjestad. Det är i den kokande kitteln, tillika Luleås hemmaborg, Coop Norrbotten Arena som allt ska avgöras. ”Vi är extremt glada över att Sveriges hetaste idrottshall heter Coop Norrbotten Arena”, säger Mats Olausson på Coop Norrbotten.

Ämnen i artikeln:

CoopCoop Norrbotten

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


Luleå HF har tidigare bara vunnit ett SM-guld i ishockey. Då var året 1996 och hemmaarenan hette Delfinen. Nu jagar klubben ett nytt SM-guld och när allt ska avgöras på torsdag så är det Coops namn som pryder arenan.

– Man kan väl konstatera att hela Norrbotten har väntat och längtat efter den här matchen och det här guldet. Nu får vi se om det blir jubel eller inte, men det är otroliga förutsättningar. Stämningen, intresset och engagemanget har ökat för varje match i slutspelet, säger Mats Olausson, HR- och kommunikationschef på Coop Norrbotten.

Arenan, som tar in cirka 6 500 på läktarna, har i princip varit fullsatt genom hela slutspelet. Under finalserien mot Färjestad från Karlstad har flera andra medier rapporterat om den otroliga inramningen på matcherna.

– Stämningen, intresset och engagemanget har ökat för varje match i slutspelet. Även när det var bortamatch var arenan fullsatt, det säger en del om intresset, säger Mats Olausson.

På torsdag kväll kommer Luleåborna strömma till arenan.

Foto: Privat

Coops namn har prytt arenan i 20 år. Mellan 2002 och 2013 hette arenan enbart Coop Arena innan den bytte namn till Coop Norrbotten Arena. 

– I och med att Coop Norrbotten Arena nämns hela tiden får vi synas. Det är ett långsiktigt och varumärkesbyggande samarbete. Vi är extremt glada nu när Sveriges hetaste idrottsstad, och framför allt hetaste idrottshall är Coop Norrbotten Arena, säger Mats Olausson, som hoppas kunna få en läktarplats på den avgörande matchen.

– Det är lite utmaningar att få tag på biljett men jag har den ambitionen. Lyckas jag få ihop det sista kommer jag att vara på plats, säger han.

Vilka tippar Coop Norrbotten som segrare?
– Vi tror stenhårt på Luleå och att det blir ett efterlängtat guld, det finns inget annat. Det gäller att få de här små pusselbitarna att falla på plats men det känns som att solen och stjärnorna står helt rätt nu. 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev