Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Investeringar

Storsatsningen i nya Coop-butiken – fem månader efter öppning: ”Kunderna har varit nyfikna”

Publicerad: 16 november 2022, 08:33

Butikschefen Patrick Uusitalo i samband med öppningen i somras.

Foto: Pressbild

I början av december blir Coop Strömlida i Piteå en hybrid. ”Vi kontrollerade systemet i onsdags och nu är det bara smågrejer att justera”, säger butikschefen Patrick Uusitalo.

Ämnen i artikeln:

Coop NorrbottenObemannat

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


I somras öppnade Coop Strömlida i Piteå. Redan från start var det klart att butiken skulle bli en hybrid, det vill säga delvis obemannad. Då var det osäkert när. Nu står det klart att butiken utökar sina öppettider i början av december. Det rapporterar Piteå-Tidningen

– Vi kontrollerade systemet i onsdags och nu är det bara smågrejer att justera. En telefon ska sättas upp om någon behöver ringa när det inte finns personal på plats och nya skyltar ska också upp, säger Patrick Uusitalo till tidningen. 

För att komma in i butiken efter stängning kommer kunderna att behöva använda sig av bank-id. 

– Jag tror inte att man kommer att storhandla mitt i natten. Det handlar nog mer om kompletteringshandel eller att folk tittar in om de är sugna på något. Vi vill ge dem ett specialerbjudande, säger Patrick Uusitalo. 

LÄS OCKSÅ: Här blir Coop hybrid – ska ha öppet 51 timmar mer i veckan: ”Intressant alternativ för kunderna”

Han berättar att en riskanalys genomförts tillsammans med facket inför satsningen. 

– Vi har bland annat frågat om det finns rädsla för att någon obehörig person skulle finnas i butiken när de börjar sin arbetsdag. Men deras känsla var mer att det skulle vara jobbigt om någon orsakat skada eller att det har förekommit något bus under natten. 

Säkerhetskameror har satts upp på den 800 kvadratmeter stora butiksytan och lagret är larmat. 

– Butiksytan övervakas på skärm av ett vaktbolag, sedan är det lätt för Securitas eller polis att komma hit om det skulle vara något, säger Patrick Uusitalo som berättar att intresset från kunderna varit stort. 

– Våra kunder har varit nyfikna. De har vetat om sedan vi öppnade i juni att öppettiderna skulle förlängas, säger han till Piteå-Tidningen. 

LÄS OCKSÅ: Kartläggning: Här är Sveriges 128 obemannade butiker och hybrider – antalet kan snart fördubblas

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev