lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Investeringar

Nära konkurs – nu räddas lilla föreningen av Coops jätte

Publicerad: 20 december 2022, 12:34

"Vi ser fram emot att välkomna våra nya kolleger och medlemmar från konsumtionsföreningen Knäred till Coop Väst", säger Ronnie Wångdahl, vd på Coop Väst.

Foto: Pressfoto

Den lilla konsumentföreningen var nära att gå under. Efter de nya butikschefernas krisåtgärder, med personalneddragningar och försäljning av egendom, står det klart att föreningen blir en del av Coop Väst.

Ämnen i artikeln:

Coop Väst

Monika Nilsson Lysell

monika.nilsson@bonniernews.se


Konsumtionsföreningen i Knäred i Halland är en av de mindre i Coop. Föreningen driver en butik, omsatte 33 miljoner kronor 2021 och gick en halv miljon kronor minus.

Vid årsskiftet fick butiken nya butikschefer, och ny vd, som i april fick sätta in nödåtgärder för att verksamheten skulle överleva. Personal varslades och föreningens bil såldes.

I oktober kallades medlemmarna till ett möte, där de fick veta mer om föreningens ansträngda ekonomiska läge. "Det är elsituationen som fått bägaren att rinna över" sa vd Jimmy Häggqvist till Dagligvarunytt. Medlemmarna fick också veta att en fusion planerades.

Nu är det klart att en fusion mellan konsumtionsföreningen Knäred och Coop Väst genomförs i tredje kvartalet 2023.

– Vi har fått mycket stöd efter att vi under hösten gick ut med nyheten att föreningen har ett ansträngt ekonomiskt läge. Nu har vi en mycket bra lösning på plats och förutsättningar för att framtidsäkra butiken. Vi ser fram emot att fortsätta välkomna Knäredsborna och att vi tillsammans skapar en stark lokal livsmedelsbutik, säger Jimmy Häggqvist i ett pressmeddelande.

Coop Väst har idag 171 butiker i västra Sverige och en omsättning på närmare nio miljarder kronor.

LÄS OCKSÅ: Unik kartläggning: Så går det för Coop – nyckeltalen bolag för bolag

LÄS OCKSÅ: ”Inflationen kräver stort fokus på inköp” – Coop anställer fler trots konjunkturen

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev