Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Investeringar

Jämtländska Ica-butiken miljonsatsar: ”Jag är inte färdig än”

Publicerad: 27 januari 2022, 10:48

OBS! Genrebild som inte föreställer den aktuella butiken.

Foto: Pressbild

Ica Supermarket Vallhalla utanför Östersund storsatsar med dubblad butiksyta och utökad kundservice – för mångmiljonbelopp. ”Jag är inte färdig än”, säger 56-årige handlaren Greger Wendin.

Ämnen i artikeln:

Ica SupermarketHandlare

Isidor Beslic

isidor.beslic@bonniernews.se


I en investering på mellan 30 och 40 miljoner bygger Ica Supermarket i jämtländska Östersund ut sina lokaler med totalt 1 100 kvadratmeter, rapporterar Östersunds-Posten

– Allt måste bli större, både butiken och sortimentet. Alla bakre utrymmen är väldigt små, säger ägaren Greger Wendin till tidningen.

Nybygget kommer att gå av stapeln i april och beräknas vara klart till slutet av nästa sommar. 

Planerna har Greger Wendin haft länge men det är först nu som han skrider till verket. Huvudorsaken är att butiken är alldeles för liten för kundstocken. Det leder till ökad arbetsbelastning för personalen och utmaningar med varuhanteringen, berättar han för tidningen. 

– Vi har jobbigt i vardagen med att hantera de här volymerna men just till påsk och jul blir det väldigt mycket. Det krävs att vi jobbar med planering. Men vi har en otroligt duktig personal. De gör en heroisk insats, säger han. 

Fastigheten ska växa på längden, med utbyggnader på vardera kortsida. Vid den ena kortsidan ökas lagringskapaciteten med nya utrymmen, och på den andra växer butiksytan med utrymme för sittplatser och spelbutiker.

Investeringen innebär att butiksytan bli luftigare. Samtidigt byter butiken alla kyl- och frysdiskar till mer moderna versioner, vilket också innebär en mer effektiv energiförbrukning, enligt Greger Wendin.

Han har arbetat i branschen i 41 år och konstaterar att konsumenternas behov och önskemål har förändrats drastiskt de senaste åren – och att det ställer större krav på handlare. 

– Jag är inte färdig än. Jag vill att det ska hända något hela tiden. Jag har sagt till personalen att den dagen jag inte vill framåt så får Ica ta över om inte döttrarna vill göra det, säger han till Östersunds-Posten. 

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev