söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Investeringar

Ica-handlaren satsar för att få bort e-handelsplocket från butiken: ”Sliter ihjäl sig”

Publicerad: 5 maj 2023, 06:05

Lars Ocklind, handlare för Ica Supermarket i Åre.

Foto: Johan Axelsson

Under högsäsong sliter personalen hos Ica Supermarket i Åre hårt med att både plocka e-handelsorders och serva kunderna. Nu agerar handlaren Lars Ocklind för att komma tillrätta med problemet. ”Det är ett experiment”, säger han.

Ämnen i artikeln:

Ica SupermarketLogistik

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Ica Supermarket i Åre satsar på ett eget plocklager för e-handeln, rapporterar Östersunds-Posten. Detta trots att tillväxten för mat online klingat av efter pandemin.

– Vi tror att den är på uppgång igen och därför gör vi den här satsningen på ett stort plocklager i Såå strax väster om Åre. Dels är det ganska många ortsbor som handlar online och sedan har vi det stora segmentet turisterna. Därutöver finns en efterfrågan från såväl arbetsplatser som restauranger, säger Lars Ocklind till tidningen.

Lagret kommer att bli 550 kvadratmeter stort och rymma både kyl- och frysrum. Sortimentet kommer nästintill att vara detsamma som för en vanlig matbutik.

Genom att flytta plocket vill Lars Ocklind skapa en bättre arbetssituation för de anställda i butiken.

– Mina anställda sliter ihjäl sig under de mest intensiva högsäsongsveckorna. Det kan vara hundra orders per dag som ska packas samtidigt som man ska serva kunder i butiken. Nu kommer majoriteten av allt plock att ske i Såå.

I dagläget vet ha inte om satsningen kommer att generera några nya arbetstillfällen.

– Förhoppningen framöver är att anställa fler, men vi börjar med att använda de vi har. Minst två stycken ska vara på plats till en början och sedan kommer vi utöka antalet när vi närmar oss sommarsäsongen.

Inom två till tre veckor hoppas han att lagret ska kunna tas i drift.

– Det känns verkligen spännande, men det är ett experiment. Vi vet ju inte hur det kommer att fungera förrän vi är igång, säger Lars Ocklind.

Dela artikeln:

Alla nyheter om dagligvaruhandeln – i ett nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev